НАЦІОНАЛЬНИЙ ЗАПОВІДНИК "ЗАМКИ ТЕРНОПІЛЛЯ

Державний історико-архітектурний заповідник у місті Збаражі створений 8 лютого 1994 року. Базою заповідника став архітектурний комплекс Збаразького замку XVII століття, церква Преображення Господнього 1600 року, ансамбль споруд монастиря ордену отців Бернардинів, які є пам’ятками архітектури національного значення, ряд інших пам’яток міста та району.


Державний заповідник за час свого існування налогодив наукову, збиральницьку, виставкову та екскурсійну роботи. Проводяться конференції, фестивалі, налагоджено плідну співпрацю з науковими установами Львова, Києва, Тернополя, Санкт-Петербурга (Росія), Вроцлава, Варшави (Польща), рядом інших міст.
У 1999 році до складу Заповідника ввійшов Вишневецький архітектурно-ландшафтний комплекс – пам’ятка архітектури національного значення XIV-XIX століть.
У 2002 році утворено філію Заповідника у міста Скалаті Підволочиського району, центральним об’єктом якої став Cкалатський замок XVII століття.
15 січня 2005 року Заповіднику надано статус Національного і перейменовано у Національний заповідник «Замки Тернопілля».
У НЗ «Замки Тернопілля» працюють науково-методична та реставраційні ради, фондова і закупівельна комісії, реставраційна майстерня, діє наукова бібліотека, виходить газета «Вісник Історії Краю» (ВІК).
У основному замку Національного заповідника – збаразькому, відкрито більше 25 виставкових залів, в яких міститься ряд стаціонарних експозицій (археологія, етнографія, ремесла краю, зброя, твори сакрального мистецтва, нумізматика, органний зал), а також ряд виставок художніх творів митців України (картини, скульптури, вишивка).
Кількість відвідувачів Заповідника з кожним роком зростає, і саме для наших гостей у замку діє вишуканий ресторан «Легенда», а у призамковому парку примістився затишний готельний комплекс «Гетьман».
У 2008 році до складу Національного заповідника ввійшли ще сім замків, це: замок у місті Теребовля, замок в смт. Микулинці, замки в с. Язловець, с. Підзамочок та смт. Золотий Потік, фортеці у смт. Скалі Подільській та с. Кривче.
У 2010 році, до складу Заповідника увійшов одинадцятий замок – у місті Чортків.
Сьогодні можна з впевненістю сказати, що Національний заповідник «Замки Тернопілля» є визнаним лідером туристичної галузі Тернопілля, і утримує достойне місце серед аналогічних закладів України!

Будемо раді Вас бачити серед наших гостей!
Сердечно запрошуємо доторкнутися до шляхетної старовини Тернопільщини!
Ласкаво просимо до Замків Тернопілля!

Відвідати віртуальні тури по об'єктах заповідника можна на сайтах:

Збаразький замок

http://ukraine3d.com/ru/taxonomy/term/725

Монастир Бернардинів Збаража

http://ukraine3d.com/ru/Bernardinskiy_monastir_v_Zbarazhe

Вишнівецький палац

http://ukraine3d.com/ru/Vishnevetsky_castle


Дорослий квиток - 20 грн
Студентський квиток - 10 грн
Дитячий квиток - 8 грн
Екскурсія до 10 чол. - 50 грн.
Екскурсія більше 10 чол. - 80 грн

З питань організації та проведення екскурсій прохання звертатись за тел:

(03550) 2-22-70

Довідкова інформація за тел:

(03550) 2-42-47 - приймальня дирекції
(03550) 2-34-49 - Збаразький замок
(03550) 2-17-52 - ресторан "Легенда"
(03550) 2-46-36 - готель "Гетьман"
E-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Поширити

Детальніше в цій категорії: НПП "ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН" »