УВАГА! Відбудеться презентація фотоальбому-довідника «Сакральні пам’ятки Тернопільщини»

Завтра, 17 грудня 2009 року, в приміщенні облдержадміністрації (вул. Грушевського, 8, каб. 825) відбудеться презентація фотоальбому-довідника «Сакральні пам’ятки Тернопільщини». Початок о 10 годині. Запрошуються усі бажаючі.

/

Фотоальбом-довідник «Сакральні пам’ятки Тернопільщини» вийшов у світ за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації та обласної ради. Авторами проекту є В.О.Гульовський – начальник головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту та М.В.Лисевич – заступник начальника головного управління – начальник управління з питань туризму, автором концепції виступив директор видавництва «Новий колір» - Б.М.Куневич.


Тернопільщина – край, наділений Божою благодаттю. Саме на цій землі збереглося чи не найбільше в Україні пам’яток сакрального мистецтва, які ваблять туристів та паломників з багатьох куточків не лише України, але й інших країн.


До книги увійшли унікальні об’єкти культурної спадщини Тернопільської області: печерні культові храми, хрести – символи християнства, дерев’яні церкви, давні муровані храми, костели, оборонні храми, монастирі, а також найцікавіші храми, побудовані за часів незалежної України. Окремий розділ присвячений скульптурним роботам Іоанна Георга Пінзеля та сакральним творам в музеях краю.

/Управління з питань туризму ТОДА