ПІДПИСАННЯ УГОДИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ

IMG 1075У рамках виконання програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-2015 роки значна увага Департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації приділяється налагодженню регіонального співробітництва.


У рамках виконання програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-2015 роки значна увага приділяється налагодженню регіонального співробітництва. Департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації, беручи до уваги значний туристично-рекреаційний потенціал Тернопільщини та сусідніх регіонів, включення значної кількості природних та архітектурних пам’яток у спільні маршрути, а також з метою вироблення взаємовигідних підходів до двостороннього напрацювання та просування на внутрішньому та зовнішньому ринках туристичних продуктів ініціювало укладення угод про співробітництво у сфері туристично-рекреаційної галузі між департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації та структурними підрозділами з питань туризму Львівської, Івано-франківської, Волинської, Рівненської, Хмельницької і Чернівецької облдержадміністрацій. Ця ідея знайшла всесторонню підтримку.
28 листопада 2014 року відбулося підписання угоди з Департаментом міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації, який представляв директор департаменту Віталій Горбатенко.
Представляючи гостя, заступник директора - начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назар Яворський зазначив, що сьогодні час об’єднувати ресурси, а не конкурувати. Досвід Львівської облдержадміністрації у розбудові туристичної індустрії вартий вивчення і запозичення. Ми маємо великі сподівання на долучення до проведення спільних заходів з популяризації туристично-рекреаційної привабливості Тернопільщини та Львівщини шляхом представлення на туристичних виставкових та презентаційних заходах, організації пізнавальних турів для представників турбізнесу та преси з України та з-за кордону, виготовлення та розповсюдження туристичної презентаційно-інформаційної продукції, створення нових туристично-екскурсійних маршрутів, проведення туристичних форумів, конференцій, туристично-привабливих акцій, висвітлення в ЗМІ, супроводу та наповнення туристичних інтернет-ресурсів.
Особливі сподівання покладаємо на залучення Тернопільщини до реалізації міжнародних проектів, на вивчення досвіду з розробки та встановлення системи туристичних знаків за європейськими стандартами, в чому Львівщина досягла серйозних успіхів. Досвід Львівської облдержадміністрації щодо здійснення заходів з надання Східниці статусу курорту державного значення є актуальним для курортних територій Тернопільщини. .
Віталій Горбатенко, директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації, подякував за пропозиції до співробітництва у туристично-рекреаційній сфері та висловив готовність щодо реалізації підписаної угоди, адже лише об’єднавши потенціал обох областей можна досягти максимального прогресу у промоції туристичного продукту наших регіонів, що збільшить потоки туристів на Львівщину та Тернопільщину.
Василь Ясіновський, директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації, зазначив, що розбудова туристичної інфраструктури є серед пріоритетних завдань департаменту. Досвід Львівщини з будівництва доріг, облаштування придорожньої інфраструктури, сервісного обслуговування туристів дасть можливість підняти рівень сфери гостинності в Західному регіоні.
Робота з налагодження регіонального співробітництва у туристично-рекреаційній сфері продовжується. Наступного тижня планується укласти угоди про співробітництво у сфері туристично-рекреаційної галузі між департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації та структурними підрозділами з питань туризму Хмельницької і Херсонської облдержадміністрацій.

IMG 1074IMG 1093IMG 1095