ТЕРНОПІЛЛЯ ТА ХЕРСОНСЬКИЙ КРАЙ – ПАРТНЕРИ

IMG 2989З метою налагодження регіонального співробітництва, ділових та партнерських зв’язків у туристично-рекреаційній сфері у конференцзалі ресторану «У Швейка» готельного комплексу «Юхнович» відбулася інформаційно-ділова зустріч з представниками туристичної галузі Херсонської області та туроператорами Тернопілля.


З метою налагодження регіонального співробітництва, ділових та партнерських зв’язків у туристично-рекреаційній сфері у конференцзалі ресторану «У Швейка» готельного комплексу «Юхнович» відбулася інформаційно-ділова зустріч з представниками туристичної галузі Херсонської області та туроператорами Тернопілля.
У вступному слові заступник директора департаменту-начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назар Яворський привітав шановних гостей та ще раз відзначив, що на сьогоднішній день важливою знаковою подією як для Тернопільської так і для Херсонської областей є підписання угоди про співпрацю у сфері туризму та рекреації між департаментом розвитку інфраструктури транспорту та туризму Тернопільської обласної адміністрації та управлінням туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації.
Тернопільщина – цікавий і своєрідний край, один із екологічно найчистіших регіонів України. Вона відома цілющими водами, рекреаційним потенціалом, мальовничими горами, пам’ятками історії та культури. Кожен край є по своєму привабливим та унікальним починаючи з національних ідей і до туристично-атракційних принад , тому важливо докласти максимально зусиль для розширення світогляду ,що дасть змогу збільшити туристичні потоки не лише серед відвідувачів з різних регіонів України, а і для залучення іноземних туристів, зазначив Назар Яворський завершуючи презентацію відеоматеріалів «Тернопільщина туристична». До обговорення також долучились туроператори Тернопільської області - «Оксамит – КЛ», «Рід-тур», «Тіс - тур», ЗАТ «Тернопільтурист» та ТОВ «Облспорттурклуб».
Сергій Шкарупа - заступник начальника управління туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації в свою чергу представив Херсонщину - столицю Таврійського краю. Сьогодні Херсонська область є потужним туристичним регіоном для України , унікальна область яка омивається водами Чорного і Азовського морів, більше 200 км прекрасних піскових пляжів, біля 80 об’єктів і територій природно-заповідного фонду, на території області розташовані два біосферних заповідники України- Чорноморський і «Асканія - Нова», які входять в всесвітню мережу природних охоронних територій ЮНЕСКО, єдина в Європі пустиня – Олешківські піски, цілющі грязі, термальні води, солені озера не залишають байдужими жодного відвідувача. Ми маємо на меті запозичити у Тернопільської області досвід напрямку розвитку сільського зеленого туризму та сподіваємось що наша співпраця допоможе жителям і гостям Херсонщини скласти більш конкретизуюче уявлення туристичних можливостей Тернопільського краю , наголосив Сергій Шкарупа.
Ольга Миронець - начальник відділу культури і туризму Скадовської райдержадміністрації представила Скадовський край. Прозора, кришталево чиста вода, ніжні морські хвилі, унікальний клімат-ось головні особливості Скадовська, міста що у вересні 2011 року здобуло офіційний статус курорту державного значення. Але Скадовськ - це не лише пляжі, районний центр багатий на рідкісні пам’ятки, однією з яких є Скадовський районний історико-краєзнавчий музей, цікавим також є старий міський парк більшу частину якого займає оздоровчо-реабілітаційний комплекс «Таврія». Не залишить байдужим нікого і острів Джарилгач – це справжній рай для любителів екологічного туризму, де кожен бажаючий може замовити екстремальну екскурсію унікальними місцями острова, подивитися на життя диких тварин. Щороку у місті Скадовську проходить Всеукраїнський дитячий благодійний фестиваль юних талантів « Чорноморські ігри», який збирає тисячі прихильників. Отже, відпочинок та лікування у Скадовську можна поєднати з приємним та пізнавальним – відвіданням цікавих місць та різноманітних розважальних заходів.
Поліна Рижова - голова Голопристанської екологічної громадської організації «Зелені хутори», м. Гола Пристань – представила «Зелені хутори» , що є своєрідною мандрівкою у часі де можна відчути справжнє єднання з природою . «Зелені хутори об’єднають 47 хуторів, кожен з яких спеціалізується на окремому виді народного ремесла і називається відповідно до своєї специфіки, а саме Кінний, Ковальський, Гончарський, Хлібний, Музичний, Ляльки -мотанки, Валяння вовни і т.д. «Зелені хутори Таврії» - це неповторна мальовнича природа, відпочинок та оздоровлення, справжні українські традиції, можливість пройти ремісничі майстер –класи та спробувати різноманітні досліди та експерименти.
Також серед почесних гостей були присутніми Павло Ярмій - керівник туристичної фірми «Фініст –тур», м.Нова Каховка, туроператор внутрішнього туризму , Тетяна Боєва - менеджер проекту сільського зеленого туризму «Зелені хутори Таврії», Голопристанський район, Юрій Гора - керівник туристичного підприємства «Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮМІС», м. Херсон. Туроператор внутрішнього туризму, Вячеслав Жицький - голова Генічеської районної громадської організації «Азов» ( Асоціація закладів оздоровлення, відпочинку) та Ігор Панферов - директор позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Прибережний», смт.Лазурне, Скадовського району які мали можливість виступити та розповісти про потенціал та можливості області для залучення якомога більшої кількості туристів, в тому числі й іноземних.
Після зустрічі туроператори мали нагоду обмінятися контактами, пропозиціями щодо розроблених турів та екскурсійних програм регіонів та отримати подарункові буклети та інформаційні довідники від представників туристичної галузі Херсонської області. Після завершення зустрічі гостям провели екскурсію центральною частино міста та набережною Тернопільського ставу. На завершення, для Херсонських гостей організували гастрономічну екскурсію від «Самогонної ресторації», де до огляду було запропоновано ресторації міста, такі як «Ковчег» та «Старий млин».

IMG 3023IMG 3005IMG 3006