СТУДЕНТИ-МАГІСТРИ ГЕОГРАФІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ТНПУ ПІДГОТУВАЛИ ТУРПРОДУКТ

P3172460На основі матеріалів наданих управлінням розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації, а також власних доопрацювань студенти групи мТ Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка під науковим керівництвом викладача кафедри географії і туризму Катерини Дударчук розробили кадастр туристичних ресурсів районів Тернопільської області.


17 березня в приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч із студентами-магістрами географічного факультету ТНПУ ім. Гнатюка, які проходили практику в департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації. На період практики студентам було запропоновано сформувати кадастр туристичних ресурсів по регіонах Тернопільської області, а також розробити турпродукти області з метою їх вдосконалення та апробації туристичними підприємствами з подальшим використанням.
На основі матеріалів наданих управлінням розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації, а також власних доопрацювань студенти групи мТ Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка під науковим керівництвом викладача кафедри географії і туризму Дударчук Катерини Дмитрівни розробили кадастр туристичних ресурсів районів Тернопільської області.
Окрім того, студенти провели презентацію розроблених ними 5-ти туристичних продуктів.
Першою свою роботу представила Уляна Гаврада, яка назвала свій тур «Файні Тернопільські ночі», головна родзинка якого показати Тернопіль вечірній у світлі вуличних ліхтарів. Програмою туру передбачається відвідати ресторан «Старий млин», зокрема побувавши на екскурсії музеї самогоноваріння, аналогів якому немає в Україні, оглянути картинну галерею, спробувати вино у винній крамниці в ресторан-барі Бункермуз. Наступний об’єкт показу - перший в Україні екологічний ресторан-пивоваріння «Ковчег», який є справжнім витвором ландшафтного мистецтва, прогулянка набережною Тернопільського ставу, де можна зайти на острів кохання. Автор розробленого туру також подала ідею щодо прогулянки містом на конях чи бричках та запропонувала на прикладі Італії пустити гондоли по озеру, які підкреслять романтичну атмосферу Тернополя вечірнього.
Сергій Гунько - голова комісії з питань туризму при громадській раді, яка діє в департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, зазначив, що такий туристичний продукт майже готовим та є дуже вдалим. Потрібно лише врахувати технічні характеристики, час, кошторис і ми маємо дводенний тур вихідного дня.
Тарас Черешнюк та Ганна Савченко запропонували тур «Слідами Хмельницького», історичний шлях якого тісно перетинався з нашим краєм. Тур розрахований на два дні, що включає відвідання історичних пам’яток міст Збаража - Збаразький замок, краєзнавчий музей, Кременця - руїни замку. краєзнавчий музей, козацький цвинтар XVII ст., Богданова капличка, козацький курган та Зборова- Білий берег, музей Зборівської битви, пам’ятник Богдану Хмельницькому.
«Загадкові місця Галицької магії» автобусний тур, який запропонували студентки Тавс Наталя та Бородань Наталя. Маршрут туру пролягатиме з міста Тернополя через смт. Сатанів, села Крутилів та Городниця.
«Pleasure by bike» - велотур, який розробив Володимир Паняга, розрахований на 7 днів. Він є дуже економним в плані фінансів, адже не включає в себе послуги автотранспорту та проживання. Студент представив картографічний схему маршруту та провів віртуальну екскурсію.
Валерій Старичков- директор ТОВ «Обласний спортивно-туристський клуб», запропонував скоротити кількість днів хоча б до 5, врахувавши час для відпочинку та подумати щодо організаційно-технічного забезпечення туристів інвентарем.
«Храмами Підгаєччини» тур для школярів чи пластунів з яким праювали Святослав Павлишин та Микола Щур. Оскільки Підгаєччина не багата на замки чи інші архітектурні споруди, храми – сакральний туризм-це те, що виділяє її на фоні інших районів. Дуже вдалий вибір теми та маршруту для промоції самого району. Проте варто такий тур розробити для різних вікових категорій, врахувавши додаткові атракції, відпочинок, продумати заклади харчування, які можна буде запропонувати туристам - наголосив Сергій Гунько.
Назар Яворський- заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури підвів підсумки зробленої роботи та подякував студентам за якісно виконані завдання: підготовку кадастру туристичних ресурсів та представлені проекти турпродуктів та зазначив, що задоволений результатами, які показали студенти, більш того навіть вражений. Поставивши перед студентами ці завдання ми прагнули розкрити їхній творчий потенціал, креативність, допомогти у формуванні власного мислення. Ці проекти - це перші ваші професійні успіхи, звісно потрібно ще відпрацьовувати практичні навички та вдосконалюватись, але ви на правильному шляху та доповнив, що всі представлені роботи будуть виставлені на інтернет-сторінці «Тернопільщина туристична» у Facebook.

P3172465P3172459P3172463