ЗБАРАЖ ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ

P4172612

На базі Національного Заповідника «Замки Тернопілля» знову планується проведення свята «Відкриття туристичного сезону». Цьогорічне свято приурочене до дня м. Збараж.


Сьогодні 17 квітня 2015 року у Збаразькому замку відбулася нарада із керівництвом району та міста щодо проведення 3 травня «Відкриття туристичного сезону - 2015». Участь у нараді взяли представники влади та громадських ініціатив міста.
З метою популяризації туристичного потенціалу Тернопільської області ініціативна громадськість, а також багаторічні партнери Національного Заповідника «Замки Тернопілля» пропонують продовжити проведення щорічного традиційного «Відкриття туристичного сезону». «Людям запам’ятовуються приємні моменти, тому ми вважаємо, що для громади важливо проводити такі патріотичні заходи, які об’єднують» - наголосив директор Національного Заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура. Обговоривши декілька актуальних організаційних питань із заступником директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту і туризму Назаром Яворським в ході розмови була зроблена перспективна пропозиція: «За умови щорічного проведення такого свята нам необхідно переходити на Всеукраїнський рівень. Ми маємо надійні контакти з Івано-Франківською, Чернівецькою, Волинською областями. Тому, ми запросимо наших партнерів долучитися до участі в заході та запропонуємо, як представникам туристичної галузі презентувати власний туристично-рекреаційний потенціал» - наголосив Назар Яворський.
До моменту проведення свята оргкомітетом вирішено провести прес-тур для представників ЗМІ. «Вдала реклама приверне увагу до святкування «Відкриття туристичного сезону», так ми зможемо збільшити кількість учасників та відвідувачів» - запевнив Назар Яворський.
Окремим та найатрактивнішим розділом такого свята буде містечко майстрів. Сюди приїдуть майстри народного промислу з усіх куточків України. На згадку про участь у «Відкритті туристичного сезону відвідувачі свята зможуть придбати вироби з дерева, ковальські витвори та сувеніри ручної роботи. В рамках свята відбудеться мистецький Всеукраїнський фестиваль національно-патріотичної пісні «Забуттям не заростає честь і слава козаків». Передбачено організаторами окремі заходи і для дітей,- різноманітні атракціони, виставки дитячих робіт. На стадіоні, який поруч із замком пройде футбольний турнір.
«НЗ запрошує побратимів з Польщі святкувати разом з нами. Якщо практика участі іноземних гостей та відвідувачів буде позитивною, то ми зможемо претендувати на Міжнародний статус свята» – зауважив Анатолій Маціпура.
Учасники наради також рекомендували усім пивоварням області провести пивну акцію, а кошти виручені від продажу «хмільного щастя» передати на потреби АТО.

P4172614P4172613P4172616