НА ТЕРНОПІЛЛІ ПОБУВАЛИ ГОСТІ

DSCN4905

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 20 травня 2015 року № 289–од «Про організацію прес – туру для представників Всеукраїнських ЗМІ» 25 - 27 травня 2015 року відбувся прес - тур для журналістів Всеукраїнських друкованих та інтернет-видань, а також телевізійних каналів.
На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 20 травня 2015 року № 289–од «Про організацію прес – туру для представників Всеукраїнських ЗМІ» 25 - 27 травня 2015 року відбувся прес - тур для журналістів Всеукраїнських друкованих та інтернет-видань, а також телевізійних каналів.
Захід проводився з метою презентації туристичного потенціалу та розвитку інфраструктури, ознайомлення з новим туристичним продуктом області, виведення його на якісний конкурентоспроможний рівень, а також налагодження нових ділових та партнерських відносин для розвитку туризму в регіоні
Учасники прес – туру - журналісти двадцяти друкованих та інтернет-видань, працівники радіо та телебачення центральних, регіональних та обласних ЗМІ.
Організатори заходу, департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації мали на меті охопити південну та північну частини області, показати усі туристичні дива та продемонструвати інфраструктурні напрацювання зокрема, Кременецького, Шумського, Борщівського, Заліщицького та Чортківського районів.
Програма 3-денного прес-туру передбачала огляд історико-архітектурних пам’яток, відвідання природних об’єктів. Кожен учасник міг стати екстремальним туристом, прокатавшись на санній трасі та побачити справжній парапланеризм на Соколиній горі, що на Кременеччині, завітати у печеру «Вертеба», що неподалік Борщова, пройнятися духом патріотизму та гордості за наш народ побувавши у музеї воїнів УПА в с. Антонівці.
Під час зустрічі з журналістами, в перший день перебування на Тернопільщині, голова облдержадміністрації Степан Барна наголосив, що туристична галузь краю має значний потенціал і великі перспективи. Окрім того, він озвучив основні завдання, які потрібно реалізовувати вже сьогодні з метою збільшення туристичних потоків в область, а відтак і наповнення бюджету. «Одним із основних завдань влади та громади – є вдосконалення існуючої та розбудова нової туристичної інфраструктури, активізація роботи щодо пошуку інвесторів, облаштуванням місць на автомагістралях області для тимчасових зупинок та відпочинку туристичних груп, розроблення системи дорожніх знаків та встановлення інформаційних щитів на автошляхах області тощо» – сказав Степан Барна.
Назар Яворський, заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив щодо проведеної роботи та промоції заходів, які організовує управління з метою популяризації туристичних об’єктів, а відтак і вже створених туристичних продуктів області. А також закликав всіх присутніх відвідати туристичні фестивальні заходи, що будуть проходити влітку та відчути особливий шарм та колорит Тернопілля.
Учасники прес – туру мали можливість вже переконатися в цьому самі, здійснивши 3-ьох годинну подорож на кораблі «Юрій». Ця подорож дала їм змогу побачити неповторність Дністровського каньйону, відкрити для себе всю його красу та насолодитися комфортним відпочинком.
Перелік історико-архітектурних та природних об’єкті, які відвідали журналісти друкованих та інтернет видань:
• Палацово- замковий комплекс у (смт.Вишнівець);
•Музей Ю.Словацького, в м. Кременець;
• Огляд штабу воєнної округи УПА «Волинь - Південь» с.Антонівці (Шумський район);
• Панораму (м.Заліщики);
•Урочище Червоногородське, Джуринський водоспад (Заліщицький район);

Об’єкти активного туризму використані у програмі:
• санна траса (м.Кременець);
• ознайомлення з проекторм по відновленню школи парапланеризму на Соколиній горі (Кременецький район);
• печера «Вертеба» (Борщівський р-н);
• р. Дністер, Дністровський каньйон (Монастириський, Бучацький та Заліщицький р-ни);
Об’єкти інфраструктури, які здійснювали прийом та обслуговування груп:
• бар «Коза» ( м.Тернопіль);
• Центр вільного часу «Панорама» (м.Кременець);
• туристично-відпочинковий комплекс «Мішин -Сіті» (Заліщицький р-н);
• готельний комплекс «Глобус» (м.Тернопіль);
• готельно- торговий комплекс «Гостинний двір» (Борщівський р-н);
• бар «Форум» (м.Тернопіль).
Результатом проведення прес – туру будуть різноманітні телевізійні передачі, публікації в друкованих виданнях, відео-звіти, пости в інтернет-ресурсах та цікаві фото.
Департамент висловлює вдячність за сприяння у проведенні прес – туру: Кременецькій, Шумській та Борщівскій райдержадміністраціям, департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, НЗ «Замки Тернопілля», НПП «Кременецькі гори», Кременецько – Почаївському ДІАЗу, Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музею, Кременецькому ботанічному саду, обласному комунальному літераторно-меморіальному музею Юліуша Словацького в м. Кременець, а також екскурсоводам та вищевказаним закладам туристичної інфраструктури.
На завершення прес-туру журналісти щиро подякували організаторам та висловили своє захоплення від побаченого. Всі обмінялися візитками та контактною інформацією для подальшого налагодження співпраці. «Дякуємо за те, що ми побували 3 дні наче у Раю» - говорили вони. Саме з такою фразою та побажанням нових цікавих зустрічей у недалекому майбутньому ми попрощались з гостями нашого краю.

DSCN4919DSCN4927DSCN4936