Екотолока-2015

008Триває «Екотолока-2015» - серія екологічних акцій, які проводить управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму впродовж літа. Метою «Екотолоки-2015» – є очищення від сміття та покращення благоустрою туристичних об’єктів краю, а також привернення уваги громадськості до збереження туристичних принад області.


23 червня 2015 року працівники управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації спільно з студентами вищого професійного училища сфери послуг і туризму, розпочали серію літніх екозаходів, відвідавши територію Теребовлянського замку. Окрему подяку хочеться висловити представникам Національного заповідника «Замки Тернопілля» до підпорядкування якого входить замок у м. Теребовля та учням Тернопільського вищого професійно-технічного училища сфери послуг та туризму, які активно долучилися до організації та проведення екологічної акції на території замку.
Учасниками екотолоки, що відбулася 01 липня 2015 року в урочищі Монастирок Бучацького району були працівники департаменту спільно з керівниками туристичних підприємств області: ПП «Рід-Тур», ТОВ «Шафран», Тернопільське обласне ЗАТ по туризму та екскурсіях «Тернопільтурист» та ПП «Західноукраїнська туристична компанія «Тіс - тур». Урочище Монастирок - загадкове місце, яке залишається у серці кожної людини, що тут побувала. За романтичними легендами, джерело, що витікає з монастирського подвір’я, має лікувальну та оздоровчу силу. В цьому переконався і мешканець села Жизномир Бучацького району Василь Максимович, 85 - річний чоловік, який мав проблеми зі здоров’ям. Він і розповів учасникам екоакції історію свого зцілення. «Відколи я почав купатись в джерелі, болі в суглобах зникли і я почуваюсь набагато краще, я можу їздити навіть на велосипеді, хоча раніше ходити було важко» - розповідає чоловік. З того часу й опікується облаштуванням території.
«Місце і справді варте уваги, проте інформації про нього не так і багато. Залучивши Вас, керівників провідних туристичних фірм, до проведення екологічної акції, в урочищі, ми хотіли не лише зробити добрий внесок прибравши його територію, а й привернути увагу фахівців туристичної галузі до цього дивовижного місця. Наше завдання популяризувати такі місця, заохочувати туристів їх відвідувати та створювати для цього комфортні умови»- наголосив туроператорам Назар Яворський - заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму.

027025035