ПРОПАГУЄМО ФЕСТИВАЛІ

p 033Цього літа в області проводиться декілька фестивалів, які відомі та популярні серед туристів усієї України та за кордоном. Щомісяця ми запрошуємо до Тернопілля усіх любителів етнічного відпочинку. На початку липня «Галицька Дефіляда» а вже через місяць відбудеться фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

01 липня 2015 року працівниками департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму був організований інфотур для керівників туристичних підприємств області. Представники туристичної галузі мали змогу відвідали музейний комплекс поблизу Монастририська «Лемківське село», де щороку організовують фестиваль "Дзвони Лемківщини". З кожним роком цю місцину дедалі більше впорядковують та розбудовують. На сьогоднішній день це єдиний музей в Україні, в якому зосереджено найбільшу збірку пам’яток історії, мистецтва і побуту переселенців – лемків, тут представлена їхня матеріальна і духовна спадщина. Також до музейного комплексу належать 6 експозиційних будиночків, які розміщені на Ватряному полі, є експозиції церковної вишивки, майстерні: столярна, кравецька, гончарна та садиба лемківського ґазди. Крім будиночків тут збудована капличка, дзвіниця та криниця.

XVI Всеукраїнський фестиваль, який відбудеться 1-2 серпня в урочищі Бичова, м. Монастириська уже став візитною картою Тернопілля. Цьогорічний фестиваль приурочений 70-річчю депортації українського населення з Лемківщини обіцяє бути яскравим та феєричним. Під час заходу завжди проводиться ярмарка унікальних народних ремесел, у відвідувачів є можливість послухати лемківські співанки та почитати лемківські часописи. «Запросивши туроператорів оглянути музейний комплекс «Лемківське село», ми прагнули ознайомити їх з унікальністю цього місця та врахувати автентичність проведення фестивалю «Дзвони Лемківщини» при розробці турів по Тернопіллю. Отже, потенціал для створення туристичного продукту є, бізнесу лише потрібно зробити правильні пропозиції для пошуку клієнтів та зайнятися розробкою турів, а працівники музею в свою чергу забезпечать гостинний прийом та незабутні враження своїм відвідувачам» - зазначив Назар Яворський, заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму.

p 039p 044p 037