ПРО ДНІСТЕР ТА КОРАБЕЛЬ

P1140066Територією Тернопільщини протікає одна з найкрасивіших у Європі і друга за величиною в Україні – річка Дністер, а віднедавна - це ще і круїзна ріка. Якщо вам подобаються подорожі по воді ласкаво просимо на борт єдиного в Україні мілководного корабля «Юрій». «Дзень-дзелень»! Всі на борту, капітан за штурвалом, повний вперед!

За сприяння департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації для керівників туристичних підприємств області організовано інфотур, який включав в себе сплав Дністровським каньйоном. Ще донедавна ми могли дозволити собі лише сплави на байдарках чи катамаранах, а тепер – будь ласка, прогулянка на унікальному мілководному кораблі. Корабель «Юрій» є унікальним місцем відпочинку, як для сімей з дітьми так і для закоханих пар чи великих компаній. Пасажиромісткість корабля – 10 чоловік, та екіпаж: капітан, матрос, кок. Місце базування - порт «Раковець» (Городенківський район Івано-Франківської області). Із палуби корабля відкриваються дивовижні краєвиди, які неможливо побачити, перебуваючи на березі, адже дерева та небо віддзеркалюються у воді, створюючи неймовірне відчуття перебування у якомусь казковому світі. Прогулянка може тривати, від кількох годин до декількох днів, подорожуючі можуть зупинитися на базі в селі Раковець, де створені всі умови для комфортного відпочинку. «На сьогоднішній день це дуже великий прорив для нашої області, адже, корабель «Юрій» - це щось неповторне та унікальне. Ми маємо готовий туристичний продукт. Для туроператорів це чудова нагода урізноманітнити свої тури та включити подорож річкою Дністер саме на кораблі. Тому, кращої пропозиції для комфортного відпочинку туристів», що бажають оздоровитись, вдихнути екологічно чисте повітря, насолодитися краєвидами каньйону, отримавши при цьому масу позитиву не знайдеш» - зазначив Назар Яворський заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури.
Активність сплаві велика, зараз усі дні спекотного липня закриті замовленнями. Задля покращення умов відпочинку усіх сплавників досягнуто домовленостей між керівництвом тільки відкритого порту та керівництвом Тернопільської облдержадміністрації про відкриття інших обладнаних портів на території нашої області. «Відкриття портів, дасть змогу покращити сервіс для туристів і створити туристичний продукт для будь-якого гаманця» - додав на завершення Назар Яворський.

p 111p 103p 092p 079p 102DSC00022