ГАЛИЦЬКА ДЕФІЛЯДА 2015

P7102977 -_

Нещодавно у Тернополі на теренах парку ім.. Т.Г.Шевченка відбувся кулінарний фестиваль «Галицька Дефіляда». За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури. транспорту та туризму учасниками фестивалю поруч з відомими рестораторами, були й суб’єкти туристичної галузі та сфери гостинності.


10 - 12 липня цього року в парку ім. Т. Шевченка відбулася «Галицька Дефіляда 2015». Етно-кулінарний фестиваль "Галицька Дефіляда" - це суміш мистецтва, народної творчості та смачних страв від найкращих ресторацій Тернополя. Мета фестивалю залишається незмінною – популяризація Тернопільщини як центру галицької кухні та традицій.
За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури. транспорту та туризму учасниками фестивалю поруч з відомими рестораторами, були й суб’єкти туристичної галузі та сфери гостинності: приватне підприємство «Оксамит-Кл», Тернопільське обласне закрите акціонерне товариство по туризму та екскурсіях «Тернопільтурист», Національний природній парк «Дністровський каньйон», Національний заповідник «Замки Тернопілля», центр вільного часу «Панорама», розважальний заклад «Алігатор», Чернівецька фірма-туроператор «Десадмі». З пропозиціями літнього відпочинку від представників галузі можна було ознайомитися на туристичній локації.
У роботі виставки прийняли участь учні Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну, дівчата продемонстрували гостям фестивалю та жителям міста свої можливості та уміння у нарізці та оформленні овочів на бенкетний стіл, а хлопці - свої таланти з різьблення по дереву.
Впродовж трьох днів гості свята мали можливість взяти участь у майстер-класах із приготування страв галицької кухні, розпису хною, гончарства, живопису, танцю живота, відпочити та послухати спів галицьких музик, встановити власні рекорди від Гільдії рестораторів області. Також, на фестивалі була представлена виставка Сергія Кузнєцова відомого скульптора, який працює з металом у стилі стім-панк. Відбулися літературні читання, пройшли фотовиставки, показ історичних та патріотичних фільмів під відкритим небом. Свято прикрашали живі скульптури, а для дітей діяло дитяче спортивне містечко.
«Тернопільський край завжди має чим здивувати гостей міста, і постійно це робить, цьогорічна «Галицька дефіляда 2015», не стала виключенням», зазначив заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму- Назар Яворський.

P7102972P7102985P7102979