GREENWAYS – ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПРОЕКТ ТЕРНОПІЛЛЯ

DSCN5430

У м. Кременець відбулася зустріч туристичного активу району із головою Української асоціації активного та екологічного туризму Сергієм Підмогильним, який представив ініціативу впровадження в Україні моделі функціонування екотуристичних шляхів Greenways (Зелені шляхи).


16 липня 2015 року у м. Кременець відбулася зустріч туристичного активу району із головою Української асоціації активного та екологічного туризму Сергієм Підмогильним, який представив ініціативу впровадження в Україні моделі функціонування екотуристичних шляхів Greenways (Зелені шляхи). Реалізація моделі проводиться асоціацією за участі іноземних партнерів Фонду «Партнерство для навколишнього середовища». На зустрічі були присутні: Назар Яворський начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації, голова районної державної адміністрації Сергій Сімчук, голова районної ради Андрій Смаглюк а також представники туристичних і суміжних із туризмом організацій. Зокрема активно підтримали тему зустрічі керівництво НПП «Кременецькі гори» на базі якого відбулася зустріч, директор Кременецького Ботанічного саду, директор Кременецької санної траси, представники Кременецько-Почаївського ДІАЗу та представники Кременецької міськради.
У вступному слові Назар Яворський, підтримав ініціативу асоціації та наголосив, що Кременеччина є пілотним районом на базі якого швидко і з користю можна реалізувати ініціативу Greenways. Далі до слова запросили Сергія Підмогильного, який у своїй доповіді розповів, що проект базується на системі сталого розвитку і пропонується до реалізації на територіях зі значним екотуристичним потенціалом, там де екотуризм може бути одним із пріоритетних шляхів розвитку економічної і соціальної сфери регіону. У розмові активно обговорювалося, що Кременецький район має усі чинники щоб в числі перших в області розпочати реалізацію проекту Greenways. Завважувалось, що зелені шляхи – Greenways – це багатофункціональні маршрути для пересування ними немоторизованими транспортними засобами , які проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів, рік, залізниць а Кременеччина має усі потрібні чинники і окрім цього саме на території цього району створюються нові та ексклюзивні ініціативи, такі як парапланеризм. У продовження теми Сергій Підмогильний розповів, що реалізація концепції зелених шляхів допоможе відносно швидко і без надмірних витрат розвинути необхідну інфраструктуру та показати місцевим громадам нові шляхи економічної активності (агросадиби, кемпінги, невеликі готелі, етнозаклади харчування, екомузеї, пункти прокату туристичного спорядження, сувенірні послуги, туристично-інформаційні послуги і т.п.). Оцінивши ситуацію сьогодення можна впевнено сказати, що район вже має частковий потенціал і тому залишилося більшість ідей вдосконалити і надалі продовжувати активну роботу з розвитку інфраструктури.
«Участь у різноманітних проектах дає Кременецькому району можливість стати популярною туристичною територією, і саме це спровокує активні потоки відвідувачів до туристичних об’єктів Кременеччини» - сказав Назар Яворський у заключному слові.

DSCN5429DSCN5428DSCN5424