В БОРЩІВСЬКОМУ КРАЇ ЦВІТУТЬ ВИШИВАНКИ

BV-2015-2Багатство борщівської вишивки, її унікальність та неповторність щороку демонструють під час фольклорно - мистецького фестивалю “В Борщівському краї цвітуть вишиванки”. Більше двох сотень борщівських вишиванок, унікальні зразки народного одягу Борщівщини - жіночі, чоловічі вишиті сорочки, дитячі костюми можна побачити в Борщівському краєзнавчому музеї. Мистецтвознавці стверджують: на сьогодні в Україні залишилось два найбільш популярні види вишивки: полтавська та борщівська.

6 вересні 2015 року на Борщівщині знову зацвіли колоритні борщівські вишиванки, а казани місцевих господинь наповнились смачним борщем. Два українські символи, які відомі не лише в Україні а й за кордоном радо вітали усіх гостей фестивалю. Програма свята, як завжди була дуже насиченою, веселою, цікавою та пізнавальною. Відвідувачі фестивалю не лише насолодились народною музикою, піснями, танцями, а й мали можливість купити унікальну борщівську вишиванку, скуштувати справжнього українського борщу та поласувати смаколиками, які пропонували учні місцевих шкіл. В рамках фестивалю також пройшла благодійна акція по збору коштів для потреб воїнів АТО.
Департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму спільно з відділом інформаційної діяльності облдержадміністрації забезпечив участь у заході представників корпунктів Всеукраїнських ЗМІ, серед яких журналісти «ТТБ», «112 канал», «канал 24», друкованих та інтернет – видань: «Урядовий кур’єр», «УКРІНФОРМ», «Дзеркало тижня», «День», «Сільські вісті», «НАШ день», «НОВА Тернопільська газета», «Терен» та фотографи. «На сьогоднішній день дуже важливо популяризувати такі фестивалі, не лише в Україні, а й за кордоном. Кожне село, район чи місто має свої традиції, культуру та глибоке історичне коріння. Борщівська вишита сорочка несе в собі багатовікову історію Борщівського краю, і наше завдання зберегти цю історичну спадщину наших предків та передати її наступним поколінням» - наголосив Назар Яворський заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації.

BV-2015-3BV-2015-1BV-2015-4