ОБГОВОРЮЄМО ПРОБЛЕМИ ГАЛУЗІ

DSCN6197

16 вересня 2015 року відбулася зустріч заступника директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назара Яворського з провідними туроператорами області та членами комісії з питань туризму Громадської ради, при департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму щодо обговорення проблемних питань діяльності туристичної галузі.


В обговоренні взяли участь керівники туристичних підприємств: ПП «Туристична агенція Vip Travel», ПП «Оксамит – КЛ», ТОЗАТ по туризму та екскурсіях «Тернопільтурист», ТОВ «Обласний спортивно-туристський клуб», ПП «Рід-тур», ПП «Аура Плюс» та менеджер з маркетингу від «Тернопіль-Готель». Учасники зустрічі обговорили проблемні питання щодо відміни ліцензування для туристичного ринку України, які будуть підніматись під час засідання круглого столу на тему: «Відміна ліцензування в туризмі: що далі?», в рамках проведення Українського Туристичного Форуму Асоціацією Лідерів Турбізнесу України (АЛТУ) 18 вересня в місті Київ.
Держава має забезпечити контроль за суб’єктами, які ведуть туристичний бізнес нелегально, тож, відміна ліцензування є не зовсім доречною в даному випадку, важливо створити систему контролю за якістю надання туристичних послуг. Банківські гарантії також не виступають системою захищеності для туроператорської діяльності, адже банки не допомагають, а лише потребують вкладання коштів, зазначила директор ПП «Рід-Тур» - Романська Іванна. Для розвитку внутрішнього туризму, на рівні держави потрібно інтенсивно зайнятись розбудовою інфраструктури, збереженням історико-культурної спадщини, покращити систему охорони природних об’єктів, потребує змін і система освіти, зокрема залучення в школах та навчальних закладах ліцензованих спеціалістів для проведення пізнавальних екскурсій для дітей, щоб привити їм любов до рідного краю - висловили свої зауваження керівники туристичних підприємств.
Назар Яворський ознайомив учасників зустрічі з проектом розпорядження щодо плану заходів з відзначення Дня туризму, зокрема доцільності проведення конкурсу на кращий туристичний продукт, закликав представників туристичної галузі до спільної реалізації окремих заходів. «Сьогодні хочу звернути вашу увагу ще на один проект, який є доволі креативним - це «Тролейбус щастя" на тему «Туристичне Тернопілля». Ідея з туристичним тролейбусом є дуже хорошою, адже така реклама туристичних продуктів та контактів спонсорів даватиме позитивні результати не один рік. Такий туристичний об’єкт буде цікавим, як для подорожуючих туристів так і для вашої цільової аудиторії, учнів та студентів. Попереду зима, тож запускати рекламу про можливості літнього відпочинку на Тернопіллі актуально саме зараз», наголосив Назар Яворський.

DSCN6204DSCN6198DSCN6205