ЗАВЕРШИВСЯ КОНКУРС «НАЙОРИГІНАЛЬНІШИЙ ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ ТЕРНОПІЛЛЯ»

З метою формування позитивного іміджу області, збільшення чисельності в'їзного та внутрішнього туризму, ознайомлення гостей та жителів області з туристичним потенціалом регіону, його історією та сьогоденням, традиціями, культурними цінностями, департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації було оголошено конкурс «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля». До участі у конкурсі запрошувалися фізичні та юридичні особи: фахівці туристичної галузі, студенти та викладачі навчальних закладів за спеціальністю «Туризм».

 

17 грудня 2015 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання організаційного комітету конкурсу «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля», підведення підсумків та оголошення результатів конкурсу.
Першими презентували спелеотур «Загадковий світ печер», студентки Технічного коледжу імені І. Пулюя – Байдак Христина та Звір Оксана, Якимець Леся вчитель географії Бережанської ЗОШ I-III ст. презентувала увазі оргкомітету туристичний маршрут по мальовничій Бережанщині «Загублений рай», Єрмакова Тетяна – майстер виробничого навчання ТК імені І. Пулюя ТНТУ здивувала двома конкурсними роботами по печерах області «Перлини Тернопілля» та «Світ під кам’яним небом», Ковальчук Михайло – вчитель географії та економіки Загальноосвітньої школи I-III ст. в смт Гусятин, краєзнавець, екскурсовод представив дводенний еколого-туристичний маршрут тему: «Незабутня подорож українським кораловим рифом або Медобори запрошують», а колектив бази відпочинку «Над Стрипою» представили 3-денний культурно-пізнавальний тур «Історія й природа - симфонія над Стрипою». Під час презентації маршрутів члени оргкомітету задавали питання їх авторам, що стосуються технічних моментів, зокрема, протяжності маршруту, часових рамок, кошторису, врахування закладів розміщення, харчування, транспортного забезпечення, тощо.
В процесі обговорення члени оргкомітету визначились з призовими місцями та нагородили конкурсантів цінними призами. Переможцем конкурсу став автор маршруту «Незабутня подорож українським кораловим рифом або Медобори запрошують», який отримав від туроператора «Рід Тур» Романської Іванни сертифікат на тур по Європі, друге місце розділи між собою маршрути «Історія й природа - симфонія над Стрипою» та «Перлини Тернопілля», автори яких отримали подарункові сертифікати на екскурсію по річці Дністер від компанії «Дністер круїз» на кораблі «Юрій», третє місце присудили авторці туристичного маршруту «Загублений рай», якій презентували сувенірний годинник «TERNOPIL’A». Всім учасникам конкурсу вручили подяки департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, промо - футболки «TERNOPIL’A» та друковану сувенірну продукцію.
«Основними критеріями оцінювання конкурсних робіт були професіоналізм, новизна і творчий підхід, повнота розкриття теми маршруту та його оригінальність», зазначив Назар Яворський – заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму. Сподіваємось що проведення такого конкурсу стане традиційним і в подальшому кількість учасників матиме тенденцію до зростання, адже створюючи та презентуючи нові туристичні продукти ми з вами формуємо позитивний імідж Тернопілля в цілому», наголосив він.

Останнє редагування 21.12.2015

Поширити