Версія для друку

Рада туристичних міст та регіонів України

  
Протягом двох днів, 27-28 липня,  на Тернопіллі відбулося сьоме засідання Ради туристичних міст і регіонів України.
 
Участь у засіданні взяли заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, начальник відділу туризму ОДА Назар Яворський. 
 
Рада туристичних міст і регіонів є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Мінекономрозвитку, який збирається на регулярній основі по черзі в різних містах України.
Основне завдання Ради – розробка стратегії і підготовка пропозицій та рекомендацій щодо формування та підвищення ефективності державної політики у сфері туризму і курортів, а також її практична реалізація на регіональному та місцевому рівнях.
 
Розглядали  питання, важливі для нашої області. Також були обговорювані напрями, які дадуть можливість відновити туристичну інфраструктуру області. Власне, Тернопільщина в цьому плані унікальна, адже цього року на розвиток туризму з обласного бюджету виділи 1 млн. 400 тис. грн.
Як зазначив під час засідання Ради заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, на сьогоднішній день важливо те, що Уряд визнав розвиток туризму пріоритетним, бо це і додана вартість, і нові робочі місця, й економіка та її розвиток. Водночас, туризм – це не лише готелі та ресторани, це, перш за все, дороги, аеропорти й сфера, яка дозволяє державі розвиватися.
І те, що наш край унікальний своєю історією, культурою, природою, ландшафтом та колоритом
У свою чергу голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив, що Тернопільщина це край, де знаходиться найбільша кількість замків України. А вони, власне, є свідченням цілої історії багатьох народів – поляків, угорців, євреїв, вірмен тощо.
«Два ключових напрямки, в яких ми працюємо – це ландшафтний та паломницький туризми. Адже ми маємо унікальну природу. Також на Тернопільщині є п’ята частина всіх пам’яток природи, що є в Україні. Це, насамперед, печери, водоспади і, звичайно ж, Дністровський каньйон. Щодо паломницького туризму, то на Тернопіллі є дві найбільші духовні святині – Почаївська Лавра та Марійський духовний центр «Зарваниця». Щороку ці святині відвідують щонайменше один мільйон прочан. Саме тому, наше завдання – демонструвати та популяризувати культурну та історичну спадщину. Й, відтак, у політиці Тернопільської обласної державної адміністрації розвиток туризму є однією з невід’ємних складових», – акцентував очільник області.

Під час сьомого засідання Ради туристичних міст та регіонів України, відділ туризму ОДА,  презентував проект з QR-кодуванням туристичних об’єктів всієї області. У рамках проекту було виготовлено 100 табличок для їх розміщення на найпопулярніших туристичних об’єктах.  

Зокрема, як розповів головний спеціаліст відділу туризму Тернопільської ОДА  Ростислав Яцків, проект з QR-кодування реалізували в рамках виконання Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки. Його мета – покращити туристичну інфраструктуру.В QR-коді зашифрована коротка інформація (до 140 символів – ред.) про той чи інший об’єкт українською та англійською мовами. 

Водночас, він додав, що крім QR-коду про об’єкт, на табличці є ще QR-код туристичного порталу Тернопілля, через який, вже за допомогою інтернету, можна почерпнути більше інформації про об’єкт зокрема та про Тернопільщину загалом.

Останнє редагування 22.08.2017

Поширити