ТУРИСТИЧНИЙ РИНОК КОНСОЛІДУЄТЬСЯ

З метою консолідації гравців туристичного ринку столиці був заснований Київський туристичний альянс, який презентували 24 листопада радник міністра економічного розвитку і торгівлі Олексій Євченко та начальник управління туризму КМДА Антон Тараненко.


Про плани реформування туристичної галузі під час заходу розповів керівник Управління туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга.
Найближчі завдання Міністерства з розвитку сфери туризму є такі:
• розробка стратегії розвитку туризму 2020,
• внесення змін до закону про туризм з метою гармонізації законодавства та стандартів до норм ЄС,
• зміна порядку категоризації засобів розміщення,
• скасування ліцензування туроператорів,
• вдосконалення системи статистичного обліку в галузі,
• розвиток науки, освіти і професійної підготовки.
Створення Київського туристичного альянсу - це крок до консолідації бізнесу і вже існуючих громадських організацій Києва і яскравий приклад для наслідування представникам сфери гостинності у регіонах. Адже саме тут є небайдужі люди, які повинні перестати відстоювати кожен свої інтереси, а об'єднати зусилля заради досягнення результату – комплексного розвитку внутрішнього та в’їзного туризму.
У цьому зв’язку з метою представлення інтересів бізнесу Тернопільщини, який працює у туристичному напрямку, просимо висловити свої пропозиції щодо участі у Національній туристичній організації, що зараз формується, і, яка в перспективі стане єдиною горизонтальною структурою в галузі, що представляє всю територію України.

 

Останнє редагування 30.11.2015

Поширити