Підведено підсумки І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю

15-17 травня в рамках IV Міжнародного інвестиційного форуму в м. Тернополі у торгово-розважальному центрі «Подоляни» відбулася І Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль. Це масштабний проект, який реалізується з метою висвітлення туристично-рекреаційного та санаторно-курортного потенціалу Західної України та створив можливість безпосередньо ознайомитися з найпривабливішими туристичними місцями Тернопільщини.

/

        Задумом організаторів було сприяти налагодженню зв’язків із туристичними організаціями інших регіонів та обмін досвідом під час підготовки концепції розміщення гостей чемпіонату «ЄВРО-2012», просування конкурентноспроможного туристичного продукту на зовнішні ринки.

На виставковій площі 500 м. кв. було розміщено 55 учасників туристичної виставки-фестивалю.

        Участь у заході взяли туристичні фірми з Тернополя, Львова, Чернівців, заклади харчування та розміщення, санаторно-курортні заклади, страхові компанії, а також підприємства, що спеціалізуються на виготовленні сувенірної продукції, туристичні видання. Гостями з Польщі був презентований туристичний потенціал Люблінського та Підкарпатського воєводства. Представники Болгарського туристичного бізнесу привернули увагу відвідувачів до туристичних курортів свого краю.

        Структурні підрозділи з туризму представили 10 областей України, серед яких Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька, Хмельницька, Рівненська, Миколаївська, Полтавська та Тернопільська. Участь у виставці-фестивалі взяли всі райони Тернопільської області.

        Учасниками І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю стали 82 народних умільці з Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, які демонстрували свої вироби та проводили майстер-класи. Майстри народних ремесел ознайомили відвідувачів з бісероплетінням, народною вишивкою, лозоплетінням, гончарством, різьбленням по дереву, плетінням з соломи та рогози, ковальством, а також виробами зі шкіри, живописом, іконописом, писанкарством.

    Виступили 24 фольклорних колективи районів області та м. Тернополя.

    Особлива увага була приділена на презентації та розвитку тематичних видів туризму та рекреації: активний, освітній, культурно-пізнавальний, дитячий та молодіжний, сільський зелений туризм.

        В рамках І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю відбулися:


        - Круглий стіл-нарада «Екскурсійна справа в Україні; проблеми та перспективи», за допомогою якої турагенти та туроператори отримали відповіді на численні запитання, що виникають в процесі їхньої діяльності.


        - Міжрегіональна науково-практична конференція «Дністровський каньйон: унікальна територія туризму», яка ширше ознайомила з туристичним потенціалом одного з 7 природних чудес України. Участь у конференції взяли 65 учасників, серед яких науковці всіх обласних центрів, територією яких протікає річка Дністер.


        - Семінари для менеджерів туристичних фірм: «Літо в Болгарії» (організатор ПП «Десадмі» м.Чернівці), «Літо -2009» (організатор – туристична фірма «Баварія-тур» м. Львів), «Сучасний стан туристичної галузі Криму» (організатор – СМП «Крим»), «Характеристика основних туристичних маршрутів Тернопільської області» (організатор – ПП «Оксамит-КЛ».


        Для кращої презентації туристичної привабливості Тернопільщини, були організовані: 3-х денний прес-тур для представників всеукраїнських ЗМІ, 3-х денний інфотур, а також сплав по Дністровському каньйоні для учасників науково-практичної конференції «Дністровський каньйон: унікальна територія туризму».

        В рамках І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю пройшла фотовиставка на тему «Тернопілля – туристичне диво України», на якій були представлені фото наймальовничіших куточків Західної України.

        З метою визначення кращих підприємств і фахівців туристичної галузі області у рамках І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю був проведений регіональний професійний конкурс «Тернопільщина туристична». Конкурсна комісія визначила переможців у номінаціях: «Кращий туроператор», «Кращий заклад сервісного обслуговування», «Найгостинніший туристичний заклад харчування», «Кращий бізнес-проект у туристичній галузі».

        Зацікавила виставка-фестиваль не тільки представників туристичної сфери, але й пересічних громадян. На них чекало безліч приємних сюрпризів, багато цікавих туристичних маршрутів та пропозицій, де провести літню відпустку. Відвідувачі та учасники виставки взяли участь у розіграші путівок та призів, зокрема було розіграно:


        - путівку на відпочинок у Болгарію від туристичної фірми «Десадмі» (м. Чернівці),


        - поїздку на один з курортів Азовського моря та екскурсійний тур по Україні від туристичної фірми «СімБіз»,


        - 45 запрошень від ТРЦ «Подоляни»,


        - Запрошення на обід та вечерю від ресторану «Галич» (м. Тернопіль),


        - Запрошення на романтичну вечерю від ресторану «Престиж» (с. Озерна, Зборівського району)


        - договір страхування від нещасного випадку на суму 1000 грн від страхової компанії «Вексель».


/Управління з питань туризму ТОДА