Мандрівний табір «Данастріс-альтернатива’09»

Другий рік поспіль на Тернопіллі проходить мандрівний табір «Данастріс-альтернатива». Минулого року проект проходив як громадська ініціатива очищення Тернопільщини від пластикового сміття та на підтримку Дністровського каньйону у Всеукраїнському конкурсі «7 природних чудес України». Цього року «Данастріс-альтернатива’09» - місце зустрічі активістів громадських організацій з метою спілкування, налагодження двосторонніх та багатосторонніх контактів, планування спільної роботи під час сплавів на плотах, виготовлених із пластикових пляшок.

/

        За словами координатора Тернопільського дослідницького центру соціальних технологій Сергія Хлєбаса, цього року «Данастріс-альтернатива» знову проводиться на Дністрі. ««Данастріс-альтернатива’09» - це табір, який протягом літа мандруватиме Дністром в форматі окремих сплавів на плотах, виготовлених з пластикових пляшок. Географія мандрівок табору - Дністровський каньйон від с.Устя-Зелене (Монастириського р-ну) до с.Окопи (Борщівського р-ну)», - каже Сергій Хлєбас.

        Організатори акції за допомогою волонтерів, серед яких школярі, ентузіасти та підприємство «Катруб» (м.Тернопіль), що займається переробкою пластикової тари, заготовили достатню кількість пляшок для безпечної та комфортної подорожі Дністром.

        Учасники табору будуть не лише сплавлятися унікальним каньйоном, ловити рибу, засмагати, але й проводитимуть зустрічі з жителями сіл, які розташовані в межах Тернопільського Подністров’я, зокрема Борщівського, Заліщицького, Монастириського та Бучацького районів.

        Метою табору «Данастріс-альтернатива’09» - зробити його місцем зустрічі активістів громадських організацій для спілкування, налагодження двосторонніх та багатосторонніх контактів, планування спільної роботи. Протягом літа будуть змінюватися учасники табору і акценти окремих сплавів (екологічні, просвітницькі, культурно-мистецькі).

        На думку організаторів, сплав Дністровським каньйоном має також велике екологічне та виховне значення. Пластикові пляшки, які служать будівельним матеріалом для плотів, після використання будуть перероблені підприємством «Катруб» (м.Тернопіль) і не забруднюватимуть навколишнє середовище.

        Детальніше про перший сплав за участю фотохудожників із різних регіонів України можна прочитати тут.

/Управління з питань туризму ТОДА