Про заходи з відзначення Всесвітнього дня туризму

З нагоди святкування Всесвітнього дня туризму в області головним управлінням з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту заплановано провести низку заходів, що триватимуть в області з 24 по 30 вересня 2009 року. Про це повідомив сьогодні журналістам на прес-конференції начальник управління туризму головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Лисевич.

/

Для кращого ознайомлення студентів туристичної спеціальності ТНПУ ім. В.Гнатюка з перспективами та проблемами туристичної галузі буде організований 29 вересня 2009 р. круглий стіл з представниками туристичних фірм.


30 вересня 2009 р. планується конференція за участю викладачів, студентів географічного та історичного факультетів ТНПУ ім. В.Гнатюка на тему «Європейська спадщина і міжнародний туризм», очікується участь представників наукових кіл із-закордону.


24-30 вересня 2009 р. буде організована фотовиставка «Тернопілля – туристичне диво України», для кращого ознайомлення з перлинами туристичних об’єктів Тернопілля.

Спільно з управлінням освіти і науки області в навчальних закладах планується провести ряд заходів, зокрема конкурси - на кращий публіцистичний матеріал на тему «Моє бачення розвитку туризму на Тернопільщині», на туристичну тематику (літературний твір, фотографія, малюнок, плакат тощо), а також проведення уроку краєзнавства і туризму у школах області на тему: «Моє Тернопілля».


Для наочного ознайомлення школярів з туристичними об’єктами, для вивчення історії та культури свого краю будуть організовані безкоштовні екскурсії для школярів туристичними фірмами міста.


З метою ширшого інформаційного ознайомлення населення з туристично-рекреаційним потенціалом краю буде проведено:

  • - вікторину «Тернопільщина туристична» у прямому ефірі на радіостанції «Ух-радіо» 101,1ФМ,
  • - в пресі, на телебаченні і радіо цикл публікацій та передач про сучасний стан і перспективи розвитку туризму в області,
  • - святкові заходи, присвячені Дню туризму, екологічні акції у зонах масового відпочинку,
  • - промоційні акції для жителів та гостей області з нагоди Дня туризму (безкоштовне відвідування музеїв, заповідників, фотовиставок тощо).

Для привернення уваги громадськості до забрудненого навколишнього середовища, з метою виховання культури поведінки у місцях відпочинку та шанобливого ставлення до природи державними службовцями буде проведена екологічна акція з очищення урочища Червоногород у Заліщицькому районі, а також буде проведена просвітницька акція «Туризм та збереження довкілля» в середніх навчальних закладах міста.


З метою популяризації туристичного потенціалу, створення позитивного іміджу Тернопільської області, як цікавого туристичного регіону, пропагування унікальних пам’яток природно-заповідного фонду та архітектури області, у рамках проведення Всеукраїнської акції «7 чудесних маршрутів України» проводиться обласна акція «7 чудесних маршрутів Тернопілля». На сайті управління з питань туризму www.ternotour.com.ua до 27 вересня 2009 р. триває інтер-активне голосування за найкращих 7 туристичних маршрутів Тернопілля. Переможці акції будуть визначені за підсумками експертного та інтернет-голосування. Планується випуск путівника, де будуть розміщені маршрути-переможці акції.


«Актуальним питанням є розробка та створення рекламного туристичної символіки Тернопілля, а саме емблеми та гасла (слогану). Туристична символіка не заміняє офіційну (герб та прапор), при цьому вона повинна бути унікальною, легко впізнаною та асоціюватися з областю, представляти туристичне Тернопілля на виставках, ярмарках, культурних заходах, використовуватися в публікаціях. Просимо вашої допомоги та сподіваємося на ваше креативне мислення у вирішенні цього питання», - з таким словами звернувся Михайло Лисевич до журналістів.

/Управління з питань туризму ТОДА