Відбувся круглий стіл на тему «Засоби розміщення та системи онлайн-бронювання туристичних послуг на Євро-2012»

17 грудня 2009 року в Інформаційному центрі «Україна-2012» агентства УКРІНФОРМ відбувся круглий стіл на тему «Засоби розміщення та системи онлайн-бронювання туристичних послуг на Євро-2012», який проводився спільно зі Всеукраїнською молодіжною туристичною асоціацією.

/

У заході взяли участь заступник Міністра України з питань сім’ї, молоді та спорту Ростислав Карандеєв; президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації Олександр Файнін; віце-президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації Роберт Хансен; провідний спеціаліст Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Наталія Когут; начальник відділу з питань розміщення і готельної інфраструктури Державної служби туризму і курортів Ігор Митяй; державні посадовці та фахівці туристичного та готельного бізнесу.


Впродовж спілкування учасники заходу обговорили існуючі вимоги УЄФА до готельної інфраструктури України та Польщі, яким чином буде вирішено питання тих готелів і тимчасового житла, які не внесені до офіційного реєстру, а також оприлюднили реєстр засобів розміщення на Євро-2012.


«Попри те, що питання забезпечення родини УЄФА необхідною кількістю місць у готелях різної «зірковості» майже вирішене, й надалі проблемою є забезпечення пересічних уболівальників більш дешевими засобами для проживання. Нині в України є 3073 засоби розміщення оздоровчо-санаторного типу та 1420 готельних господарств. Однак, лише 46% з усієї кількості цих засобів розміщення сертифіковані, в тому числі 368 класифіковані до вимог певної категорії», – наголосив начальник відділу з питань розміщення і готельної інфраструктури Державної служби туризму і курортів Ігор Митяй.


Олександр Файнін – президент Всеукраїнської молодіжної туристичної організації вважає, що важливим є питання можливостей та якості роботи української системи онлайн-бронювання засобів розміщення. За його словами перевагами цієї системи є, насамперед, зручність. Адже людина може замовити собі місце в готелі чи хостелі не виходячи з дому.


«Поряд з цим в системі онлайн-бронюванням є проблеми, і це невідповідність законодавства України щодо вимог платіжних систем, стандартів готелів, а також якості збереження інформації в Інтернет-мережі», – Олександр Файнін. Серед виходів із зазначеної ситуації він бачить – внесення змін до законодавства й створення єдиного координаційного органу, який би опікувався діяльністю вітчизняної системи розміщення.


Не менш важливим питанням круглого столу стало обговорення дистанційного бронювання готельних послуг: які норми існують у світі; які вимоги ставить УЄФА перед Україною та Польщею; яким чином наша країна буде втілювати в життя цей новій досвід, а також яким чином ця система діє в Польщі.

/Міністерство культури та туризму