10 листопада відбудеться семінар по розвитку сільського зеленого туризму в Тернопільській області

Управління з питань туризму спільно з Гусятинською районною державною адміністрацією планує організувати семінар Сталий розвиток громад через стратегічне планування, вдосконалення інфраструктури та розвиток сільського зеленого туризму, який відбудеться 10 листопада в Гусятинському районі.

/

У програмі семінару – обговорення питань, пов’язаних із діяльністю у сфері сільського туризму, в т.ч. діяльність органів місцевого самоврядування та влади, громадських організацій та профільних об’єднань для подальшого розвитку сільського зеленого туризму, питання співпраці із туристичними підприємствами, якості послуг та обслуговування туристів, законодавство, оподаткування, питання протипожежної безпеки.


У семінарі візьмуть участь власники агросадиб, представники туристичних організацій, структурних підрозділів по туризму, а також планується участь представників податкової інспекції, служби зайнятості, пожежної та санітарно-епідемічної служб.


Учасники семінару відвідають с.Личківці, смт Гусятин, с.Чагарі, де оглянуть агросадиби району.


У рамках семінару відбудеться круглий стіл на тему: «Розвиток сільського зеленого туризму як невід’ємна складова сталого розвитку громад». В процесі роботи семінару своїм досвідом по розвитку сільського зеленого туризму поділяться господарі агросадиб, керівники громадських організацій.


ПРОГРАМА
семінару на тему
«Сталий розвиток громад через стратегічне планування, вдосконалення
інфраструктури та розвиток сільського туризму»


10.00 – зустріч на в’їзді до с. Личківці

10.10-10.30 – Личковецький сільський голова Дуда Степан Миколайович «Про створення передумов для сталого розвитку громади с. Личаківці»

10.50-11.00 – Екскурсія до джерела Гусятинської мінеральної води

11.00-11-30 – Екскурсія у Гусятинському комунальному краєзнавчому музеї

11.30-11.40 – кава-брейк

11.40-13.00 – круглий стіл на тему «Розвиток сільського туризму як невід’ємна складова сталого розвитку громад»  (за окремою програмою)

13.00-13.10 – переїзд до агросадиби Людмили Стебелецької в смт. Гусятин

13.10-13.30 – огляд агросадиби Людмили Стебелецької в смт. Гусятин

13.30-14.00 – переїзд до с. Чагарі

14.00-15.00 – знайомство із с. Чагарі та садибою Михайла Мацієвського, відомого мецената з розвитку території с. Чагарі Гусятинського району

15.00-16.00 – підведення підсумків наради, селянське частування в агросадибі Михайла Мацієвського

16.00-17.30 переїзд до Тернополя

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної адміністрації