Підсумок по акції «Екскурсовод – професія для творчих людей»

Завершилася туристична акція «Екскурсовод – професія для творчих людей», яку проводило управління з питань туризму облдержадміністрації з метою популяризації професії екскурсовода серед молодіжних громадських організацій, а також студентів вищих навчальних закладів, які готують фахівців в туристичній галузі. Це особливо актуально зараз, коли країна готується до прийому гостей футбольного чемпіонату «Євро-2012», а Тернопільщина – одна з екскурсійно багатих областей України. В рамках цієї акції відбулися зустрічі фахівців туристичного супроводу зі студентами вищих навчальних закладів з метою ознайомлення молоді з професією екскурсовода.

/

Зі студентами ІІІ – ІV курсу Галицького інституту ім. В.Чорновола, які навчаються за спеціальністю «Туризм» ділилися своїм досвідом екскурсовод з багаторічним стажем Головин Богдан Петрович та екскурсовод–інструктор Королюк Тарас Петрович.


Студентам ІV курсу історичного факультету екскурсовод туристичної фірми «Оксамит-КЛ» розповів про спортивний туризм, а саме, про організацію та проведення сплавів, цікаві історії з практичного досвіду та поділився професійними секретами.


Особливо цікавою була зустріч студентів IV курсу історичного факультету із кваліфікованим екскурсоводом Кончиною Аделіною Віталіївною. На думку Аделіни Віталіївни: «Професія гіда – це ще один шанс знайти себе. Екскурсовод – це не професія, а стан душі».


Старичков Валерій Павлович, директор ТзОВ «Обласний спортивно-туристський клуб», розповів про багатогранність професії екскурсовода студентам географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету. Валерій Павлович наголосив на тому, що ця професія вимагає постійного пошуку та дослідження історичних подій, культурних традицій, звичаїв населення регіону.


Молоді люди, які зацікавилися можливістю здобути фах екскурсовода, навчаються на спеціалізованих курсах, ініційованих управлінням з питань туризму.


Курси з підготовки екскурсоводів розпочалися 19 лютого 2011 року, триватимуть три місяці. На сьогоднішній день, кількість слухачів – 30 осіб (з м.Тернополя Тернопільської та інших областей). Заняття проводяться три рази в тиждень. Після теоретичних занять плануються практичні з виїздами по маршрутах.


Слухачі курсів по закінченні навчання одержать документ про фахову підготовку та зможуть отримати дозвіл на право здійснювати туристичний супровід - стати акредитованим екскурсоводом, гідом-перекладачем.

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації