20-21 травня 2011 року в місті Тернополі відбулася ІІІ Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль

Цей масштабний проект було реалізовано з метою висвітлення туристично-рекреаційного потенціалу Західної України та створення можливості безпосередньо ознайомитися з найпривабливішими туристичними місцями Тернопільщини та інших куточків України. Особливу актуальність має туристична виставка в період підготовки до футбольного чемпіонату «ЄВРО-2012».

/

«Тернопільщина славиться своїми історичними, природними, сакральними, архітектурними пам’ятками й ми зацікавлені, щоб їх мали змогу побачити якомога більше туристів. Тому проведення таких заходів має велике значення для популяризації туристичного потенціалу регіону, його розвитку», - сказав, вітаючи  учасників  та гостей туристичної виставки-фестивалю, заступник голови ОДА Андрій Фліссак.


Розвиток туризму є однією з найбільш перспективних галузей економіки в області. ІІІ Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль сприяла популяризації Тернопільської землі, як одного з найцікавіших у туристичному плані куточків України. Особлива увага була приділена презентації та розвитку тематичних видів туризму та рекреації: активний, освітній, культурно-пізнавальний, дитячий та молодіжний, сільський зелений туризм.


На виставці можна було ознайомитися з туристичним потенціалом та народними традиціями районів Тернопільської області, а також Волинської, Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Кіровоградської, Одеської та Чернівецької областей. Гостями туристичної виставки-фестивалю були представники туристичної галузі - Польщі, Болгарії, Грузії, Молдавії.


Тут були представлені суб’єкти туристичного бізнесу: туристичні фірми, заклади харчування та заклади розміщення, санаторії, навчальні заклади, які готують фахівців у галузі туризму, виробники і постачальник спортивного спорядження, а також страхові компанії, підприємства, що спеціалізуються на виготовленні сувенірної продукції.


В рамках ІІІ Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю було проведено прес-тур по нашій області для представників всеукраїнських та регіональних ЗМІ, також відбулися такі заходи:

  • - Міжрегіональна науково-практична конференція на тему «Актуальні питання рекламно-інформаційного забезпечення туристично-рекреаційної галузі у рамках проведення «Євро-2012» ;

Презентаційні семінари на актуальну тематику:

  • - «Популяризація туризму в Тернопільській області в Інтернет просторі» (Маркетингова компанія «Прості рішення»);
  • - «Туристичні пропозиції та туристичні проекти Бережанського краю» (ДІАЗ у м.Бережани, ГО «Рідне місто»);
  • - «Відпочинок на будь-який смак» (Туроператор «Облспорттурклуб»);
  • - «Паломницький туризм - 2011» (ТзОВ «Паломницько-туристичний центр «Емаус»);
  • - «Перспективи мілітарі-туризму на Тернопільщині» (Туроператор «Файні мандри»).

Всі відвідувачі  туристичної виставки фестивалю мали змогу ознайомитися з різноманітними пропозиціями літнього відпочинку від туристичних підприємств, а також путівками від санаторно-оздоровчих закладів.


Цікавим для відвідувачів стало містечко ремесел, на якому представили свою продукцію 150 народних умільців, а також  для всіх бажаючих проводилися майстер-класи. Тут можна було ознайомитися з бісероплетінням, народною вишивкою, лозоплетінням, гончарством, різьбленням по дереву, плетінням з соломи та рогози, ковальством, виробами зі шкіри, живописом, іконописом, писанкарством та іншими видами народної творчості.


Протягом двох днів увагу гостей та жителів міста привертали  виступи 50 народних та аматорських фольклорних колективів.


Всі присутні мали змогу насолодитися національними стравами на кулінарному фестивалі «Барвиста кухня», взяти участь у конкурсі «Пан Пампух та Пані Пампухова», переглянути показові виступи клубу історичної реконструкції «Галицька Дружина».


Приємною несподіванкою була велика кількість призів – 80 на розіграші  від учасників туристичної виставки: туристичних фірм, страхових компаній, закладів харчування, оздоровчих закладів, майстрів народної творчості, торгівельних закладів, відпочинково-розважальних комплексів.


ІІІ Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль залишила неповторні враження у тисячі відвідувачів - жителів Тернополя та гостей міста.





/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації