Екологічна акція у Бучацькому районі

EKOakciya180614За ініціативи управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації 18-20 червня відбулася чергова екологічна акція «Екотолока - 2014». Маршрут акції проліг через Язлівецький замок (с.Язлівець) та Русилівські водоспади (с.Русилів), що у Бучацькому районі.

Ekotoloka 5За ініціативи управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації 18-20 червня відбулася чергова екологічна акція «Екотолока - 2014». Маршрут акції проліг через Язлівецький замок (с.Язлівець) та Русилівські водоспади (с.Русилів), що у Бучацькому районі.

Участь в акції взяли працівники управління з питань туризму та курортів та управління з суспільно-політичних питань та інформаційної діяльності, а також викладачі та студенти ТНЕУ.

Учасники провели роботи по благоустрою території Язлівецького замку, очистили від побутового сміття каскад Русилівських водоспадів.


Довідка

Язлівецький замок

YazlivecВ руїнах замку чітко відбилися обриси початкової закладки, котра по плану має нерегулярну, видовжену п'ятикутну форму з одним усіченим (зрізаним) кутом. Замок розташовувався по вісі схід — захід. В західному куті на плані квадрата знаходилася башта, а поблизу воріт, замурованих в половині XVI століття до північної стіни був прибудований житловий будинок, біля якого знаходився глибокий колодязь. Зі східної, кутової сторони, замок був захищений від можливих нападів стіною з нахилом за криницею. Язлівецький замок, який вперше згадується в документах у 1436 році.

Руси́лівські водоспади

Rusyliv vodospadРуси́лівські водоспа́ди — каскад водоспадів на невеликому потоці (права притока Стрипи); пам'ятка природи місцевого значення. Розташовані на південний схід від села Русилова, що в Бучацькому районі Тернопільської області.
Загальна довжина Русилівського потоку — близько 3 км, на ньому є 15 водоспадів заввишки від 1,5 до 12 м і завширшки до 10—15 м, що утворюють великий каскад, загальною довжиною близько 1 км. Красу водоспадів доповнюють вишнево-червоні та голубувато-зелені шари гірських порід на схилах каньйоноподібної долини потоку, порослих чагарниковою і трав'янистою рослинністю. Подекуди нависають пористі гірські породи — вапнякові туфи. На них можна побачити відклади листків, знайти кістки тварин, які жили тут у далекому минулому.

Ekotoloka 1 Ekotoloka 4  Ekotoloka 3 Ekotoloka 2

Ekotoloka 6 

Â