ПІДСУМОК ТУРИСТИЧНОГО МЕДІА-ФОРУМУ «ТЕРНОПІЛЬЩИНА ТУРИСТИЧНА ОЧИМА ЖУРНАЛІСТІВ»

1MF-2014За ініціативи управління з питань туризму та курортів та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 квітня 2014 року № 133-од протягом 3-5 липня в Тернополі відбувся Всеукраїнський медіа-форум «Тернопільщина туристична - очима журналістів».


За ініціативи управління з питань туризму та курортів та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 квітня 2014 року № 133-од протягом 3-5 липня в Тернополі відбувся Всеукраїнський медіа-форум «Тернопільщина туристична очима журналістів». У форумі взяли участь понад вісімдесят учасників, з них більше п’ятдесяти представників друкованих та інтернет-видань, працівники радіо та телебачення з різних областей України, а також представники структурних підрозділів з туризму Хмельницької, Волинської та Тернопільської областей.

Формат медіа-форуму включав в себе кілька частин:
- пленарне засідання,
- огляд стендових експозицій,
- робота тематичних секцій;
- прес-тур.
Урочисте відкриття форуму відбулося у Тернопільському національному економічному університеті. Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк привітав учасників медіа-форуму та наголосив, що туристична галузь краю має значний потенціал і великі перспективи. Однак в сучасних умовах необхідно ефективно використати наявні ресурси. Тому, медіа-форум проводиться з метою презентувати і популяризувати туристичний потенціал та розвиток туристичної інфраструктури області.
«Туризм є одним із стратегічних напрямків в області, - наголосив Олег Сиротюк. – Розвиток цієї галузі тісно пов’язаний з економічним зростанням краю та рівнем життя мешканців області. Тому для нас дуже важливо, аби потік туристів на Тернопільщину був якомога інтенсивнішим».
Голова ОДА зазначив, що функціонування туристичних об’єктів і їх популярність серед туристів значною мірою залежать від інфраструктури. Враховуючи ці факти, цього року, вперше за багато років на Тернопільщині вдалося зосередити кошти на ремонт ділянок під’їзних шляхів до туристичних об’єктів. Олег Сиротюк побажав учасникам форуму плідної роботи та цікавої мандрівки Тернопіллям.
У рамках пленарного засідання заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра представив туристичний потенціал краю. Перспективним в області, на думку заступника, є паломницький, замковий, екологічний, екстремальний та гастрономічний туризм. Адже в області зосереджені об’єкти духовної спадщини, архітектурні та природні пам’ятки.
Учасники медіа-форуму взяли участь у роботі секцій за тематичними напрямками «Замковий та сакральний туризм», «Екологічний та екстремальний туризм», «Гастрономічний і фестивальний туризм».
Під час роботи секцій туристичні перлини краю представляли: НЗ «Замки Тернопілля», ДІАЗ у м.Бережани та Кременецько – Почаївський ДІАЗ, Департамент культури, релігій та національностей облдержадміністрації, НПП «Дністровський каньйон», «Кременецькі гори», Обласний комунальний центр туризму та краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, Департамент культури, релігій та національностей облдержадміністрації, Тернопільська міська рада Монастириська, Борщівська РДА, «Гільдія рестораторів».
Для кращого ознайомлення журналістів з туристичними об’єктами області був організований прес-тур, який охопив найцікавіші об’єкти краю.
Завершився медіа-форум у Тернополі, де журналісти ознайомились з містом та поділилися враженнями від прес-туру.

6MF-20144MF-20145MF-20142MF-201425MF-201426MF-2014