МЕДИЧНИЙ ТУРИЗМ

medtourismЗ 14 по 16 жовтня 2014 ВЦ «КиївЕкспоПлаза», м. Київ, вул. Салютна, 2-Б, гостинно відкриє свої двері III Міжнародна виставка медичного туризму, SPA&Wellness - Healthcare Travel Expo, орієнтована на практику надання високоякісних медичних послуг на території України та за її межами. Виставка проходить паралельно з головною подією галузі охорони здоров'я України - V Ювілейним Міжнародним Медичним Форумом «Інновації в медицині - здоров'я нації».


З 14 по 16 жовтня 2014 ВЦ «КиївЕкспоПлаза», м. Київ, вул. Салютна, 2-Б, гостинно відкриє свої двері III Міжнародна виставка медичного туризму, SPA&Wellness - Healthcare Travel Expo, орієнтована на практику надання високоякісних медичних послуг на території України та за її межами. Виставка проходить паралельно з головною подією галузі охорони здоров'я України - V Ювілейним Міжнародним Медичним Форумом «Інновації в медицині - здоров'я нації».
Проведення виставки Healthcare Travel Expo продиктовано зростаючим інтересом до ринку надання медичних послуг на території України і за кордоном. За даними Державної служби статистики України, в 2013 році більше 23 млн. українців виїхало за кордон. Наші співвітчизники виїжджають за кордон не тільки відпочивати, а й оздоровлюватися. Так, за офіційними даними, понад 150 тис. осіб щорічно відкривають для себе доступ до високого рівня медицини, комплексної діагностики та лікування в іноземних країнах. Географія відвідування з кожним роком розширюється. Сьогодні Ізраїль, Німеччина, Швейцарія, Туреччина, Польща, Угорщина, Фінляндія, Чеська Республіка, Таїланд, Австрія - найпопулярніші серед українців країни для лікування за кордоном.
У свою чергу, по загальнодоступній інформації, торік лікуватися в Україну приїхали 150 тисяч іноземців. Ці дані ще раз підкреслюють обопільність інтересів всіх учасників ринку медичного туризму і вказують на необхідність створення платформи для обміну досвідом та підвищення рівня надання відповідних послуг.
Виставка дає можливість ознайомитися з компаніями, які працюють у сфері медичного туризму, медичними центрами, центрами реабілітації та фізіотерапії, приватними клініками, лікарнями, санаторіями, курортами тощо.
Виставка відбудеться за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму, Міністерства охорони здоров'я України, Національної академії медичних наук України. За сприяння Інформаційного бюро «Угорський туризм», Польської Туристичної Організації, Представництва CzechTourism в Україні, Посольства Малайзії в Україні, Торгового відділу Посольства Австрії - ADVANTAGE AUSTRIA, Торгово-промислової палати Куби.
Метою Виставки є об'єднання великих постачальників медичних та оздоровчих послуг та представників турбізнесу не тільки України, але також країн ближнього і далекого зарубіжжя для організації виїзного та в'їзного медичного туризму.
У довершенні всього, учасники зможуть відвідати V Ювілейний Міжнародний Медичний Форум, в рамках якого відбудеться понад 50 заходів, на яких зберуться провідні практикуючі лікарі суміжних спеціальностей. Фахівці, які беруть участь у Форумі, отримають спеціальні дипломи та сертифікати.
Розглядаючи медичний туризм як напрямок до якого увага туриста зростає щороку, хочеться зауважити, що Тернопілля має доволі непогану базу відпочинкових та санаторно-курортних закладів. У нас не 5* зірок але на свій сегмент відвідувачи ми можемо запросто розраховувати. Недороге обслуговування із оздоровленням та лікуванням в нашій області можуть отримати всі верстви населення. Легко можна підібрати собі програму в грошовому коридорі, який кожний оприділяє сам для себе.