НАРАДА УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ З ТУРОПЕРАТОРАМИ ОБЛАСТІ

Narada09.09.14

 

В управлінні розвитку туристичної інфраструктури відбулася нарада з представниками туристичних операторів області.


В управлінні розвитку туристичної інфраструктури відбулася нарада з представниками туристичних операторів області.Василь Ясіновський, директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації представив новопризначеного заступника директора департаменту - начальника управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назара Яворського.
Василь Ясіновський зазначив, що туризм тісно пов’язаний з належним функціонуванням інфраструктури та транспортної мережі. Він закликав професіоналів туристичного бізнесу до співпраці, висловив сподівання, що спільними зусиллями можна досягти вагомих результатів у залученні інвесторів та розбудові туристичної галузі, яка є пріоритетною в області.
Назар Яворський ознайомив представників туристичної сфери з своїм баченням розвитку туризму в області, наголосив на необхідності роботи на партнерських умовах, адже туристичні оператори області як ніхто інший знають проблеми галузі, тому, для їх ефективного вирішення необхідно працювати об’єднавши зусилля.
Представники туристичних фірм висловили своє бачення щодо розвитку туризму на Тернопільщині, зокрема – створення ефективного бренду області, промо-роликів про туристичний потенціал, реклами Тернопільщини туристичної на центральних телеканалах країни, а також необхідність переймати успішний досвід сусідніх областей у розбудові туризму, зокрема Львівської, Івано-Франківської, також налагодження співпраці із ініціативними громадськими активістами.
На нараді йшлося про проблемні питання, з якими зустрічаються туристичні оператори, зокрема присутність на ринку туристичних послуг не зареєстрованих суб’єктів туристичної діяльності, які займаються організацією шкільних екскурсій, сплавів по Дністрі, а також відсутність відповідного контролю з боку органів влади.
Крім налагодження співпраці, на нараді було обговорено питання участі туристичних фірм області у туристично-виставкових заходах, які відбудуться найближчим часом у Києві, Львові та на Закарпатті, а також пропозиції щодо відзначення Дня туризму в області.
Начальник управління розвитку туристичної інфраструктури Назар Яворський подякував всім присутнім за готовність до співпраці, висловив сподівання, що на основі партнерської роботи управління та представників туристичного бізнесу можна буде вирішити всі проблемні питання та досягти ефективного функціонування туристичної галузі.