У КИЄВІ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ РАДИ ПРЕДСТАВНИКІВ РЕГІОНІВ СФЕРИ ТУРИЗМУ ТА КУРОРТІВ А ТАКОЖ ЗАСІДАННЯ РАДИ ТУРИСТИЧНИХ МІСТ УКРАЇНИ

20141002 1303222 жовтня 2014 року у м. Київ відбулось засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів а також засідання Ради туристичних міст України при Держтуризмкурорті.

2 жовтня 2014 року у м. Київ відбулось засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів а також засідання Ради туристичних міст України при Держтуризмкурорті.
Від Тернопільської області участь у засіданні взяв заступник директора департаменту- начальник управління розвитку туристичної інфраструктури Департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації Назар Яворський.

Ігор Мельник, завідувач сектору європейської інтеграції, окреслив чіткі кроки з євроінтеграційних процесів, що відбуваються в державі. Беручи участь в обговоренні, Назар Яворський зазначив: «В Європейській Угоді є місце і для туристичної галузі. Співробітництво у туризмі на двохсторонньому, регіональному та європейському рівнях базуватиметься на принципах конкурентоспроможності та стимулюватиме розвиток економіки України та регіонів».
Не менш важливою була презентація туристичного бренду, яку представила Тетяна Жданова, представник команди «ВікіСітіНоміка».
Як уже повідомлялося на на сайті «Тернопільщина туритсична», питання брендування є актуальним для України та кожної області. Національний туристичний бренд – це графічне зображення, побудоване на літері U, яка, з одного боку, асоціюється з Україною, а з іншого — з усміхайликом, символом щирості, а також з магнітом, символом привабливості. Вертикальні палички літери U символізують протилежності, які поєднані щирою посмішкою — нижньою дужкою.
Назар Яворський наголосив, що основним завданням державних органів, громадськості та туристичного бізнесу є популяризація туристичного бренду України з максимальним використанням сучасних методів промоції.
Учасникам заходу були запропоновані матеріали, підготовлені науковцями, що стосуються перспектив українського туризму, а саме: «Проблеми та перспективи підготовки фахівців у системі туризму» (Ганна Глухова); «Пізнавальний туризм: нові сюжети і туристичні ініціативи» (Любов Зеленська); «Сучасний стан та проблеми сільського туризму в Україні» (Володимир Триліс); «Туризм і економіка» (Якоб Штаубманн).
Підводячи підсумок засідання, перший заступник Голови Державного агентства України з туризму та курортів Валентина Гордієнко запропонувала представникам обласних державних адміністрацій проект меморандуму щодо реалізації державної політики України у сфері туризму та курортів.

20141002 13035420141002 14203220141002 130342