БІОМЕТРИЧНІ ПАСПОРТИ УКРАЇНЦЯМ ПОЧНУТЬ ВИДАВАТИ ВЖЕ З 1 СІЧНЯ

pasportПеред українською владою стоїть завдання налагодити серійне виробництво біометричних паспортів з 1 січня 2015 року.


Перед українською владою стоїть завдання налагодити серійне виробництво біометричних паспортів з 1 січня 2015 року.
Зараз відбуваються наради щодо вирішення проблем фінансування.
Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.
За її словами, єдиною вадою, яку необхідно усунути на шляху до безвізового режиму з ЄС, є питання видачі біометричних паспортів.
"У вересні в Україні було 4 місії ЄС з оцінювання прогресу в цій сфері: одна – щодо контролю за кордонами, інша – щодо питання безпеки документів, ще дві - з питань притулку та міграції. Можу засвідчити, що у нас доволі позитивні результати", - зазначила вона.
"Єдине питання - не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів. Це певна вада, яку плануємо усунути найближчим часом", - зауважила Зеркаль.
"Завдання - запустити видачу біометричних паспортів з 1 січня 2015 року", - додала заступник міністра.
За її словами, наразі відбуваються наради щодо вирішення проблемних питань, які пов'язані з технічною стороною та фінансуванням.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/society/1004475-biometrichni-pasporti-ukrajintsyam-pochnut-vidavati-vje-z-1-sichnya.html