ВИВЧАЄМО ДОСВІД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ БЛАСТІ

20150213 124206

В рамках угоди про співробітництво у сфері туристично-рекреаційної галузі між департаментом Чернівецької ОДА та департаментом Тернопільської ОДА Назар Яворський заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму перебував в Чернівецькій області з робочим візитом.


В рамках угоди про співробітництво у сфері туристично-рекреаційної галузі між департаментом екології та туризму Чернівецької ОДА та департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА підписаної 22 січня 2015 року в місті Чернівці, на запрошення буковинських колег, 13 – 14 лютого Назар Яворський заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму перебував в Чернівецькій області з робочим візитом.
Метою візиту було ознайомлення із туристичним потенціалом та інфраструктурою Буковини та напрацювання ідей для спільних туристичних маршрутів, а також спільних проектів із залученням міжнародної технічної допомоги. «Тернопілля та Буковину поєднує багато спільного. Нашим завданням є відкриття досі невідомого потенціалу областей для кожного з партнерів та реалізація спільних проектів. Ця угода має велику перспективу і не повинна залишитись тільки на папері» - зазначив Микола Білоконь заступник директора департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА.
На спільній зустрічі голови Вижницької районної ради Олександра Гриндея та першого заступника голови Вижницької райдержадміністрації Іллі Романюка з представниками Чернівецької та Тернопільської облдержадміністрацій начальник відділу з питань туризму управління екології та туризму Чернівецької ОДА Володимир Фурдига відрекомендував Вижницький район як один із найуспішніший в туристичній галузі та запропонував налагодити співпрацю та обмін досвідом із туристично розвиненими районами Тернопілля.
В ході візиту буковинські колеги ознайомили із роботою НПП «Вижницький» та цого центру відтворення зубра, туристично-розважального комплексу «АКВА-ПЛЮС», гірськолижно – туристичного комплексу «Мигово», туристично-розважального гірськолижного комплексу «Сонячна долина» та приватної садиби в селі Будинець. «Маємо хороший потенціал для співпраці туристичних операторів Буковини та Тернопілля. Організувавши інфотури Буковиною та Тернопіллям ми зможемо залучити ще більшу кількість туристів на наші землі» - зазначив президент Чернівецької обласної громадської організації Федерації спортивного туризму Віктор Скрипник.
Після огляду Свято-Вознесенського чоловічого монастиря «Банчени» стало зрозуміло, що сакральний туризм є ще одним видом туризму що об’єднує Буковину та Тернопілля. «Враховуючи потенціал наших регіонів, ми зможемо розробити кілька сакральних міжрегіональних маршрутів, котрі зможуть зацікавити як громадян України, так і іноземних туристів з Польщі, Словаччини та Румунії» - підсумувала головний спеціаліст відділу з питань туризму управління екології та туризму департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Ірина Попович.
На завершення візиту начальник відділу з питань туризму управління екології та туризму департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Володимир Фурдига та заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА Назар Яворський домовились про співпрацю в залученні міжнародної технічної допомоги за допомогою міжнародних зв’язків з Румунією та Польщею відповідно.
Візит буковинської делегації на Тернопільщину з метою ознайомлення із туристичним потенціалом та туристичними продуктами Тернопілля заплановано вже на березень цього року.

20150213 10574020150213 10190120150214 131756