ПРО РОБОЧУ ПОЇЗДКУ У ЗАЛІЩИЦЬКИЙ РАЙОН

Zal-ZalishchykyПрацівниками управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації з метою налагодження співробітництва з місцевою владою, державними та приватними структурами, напрацювання нових підходів до розвитку туристичної індустрії краю здійснено робочу поїздку у Заліщицький район.

18 лютого працівники управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації з метою налагодження співробітництва з місцевою владою, державними та приватними структурами, напрацювання нових підходів до розвитку туристичної індустрії краю здійснили робочу поїздку у Заліщицький район, що має величезні можливості для розвитку туристичної галузі, зумовлених унікальними природними, історико-культурними, етнографічними особливостями та дає змогу розвивати ціле розмаїття видів туризму, а саме, екологічний, культурно-пізнавальний, екскурсійний та інші з метою просування його на загальноукраїнському туристичному ринку.
Під час зустрічі з керівництвом району було обговорено основні проблеми розвитку туристичної галузі, проаналізовано можливість реалізації підготовлених райдержадміністрацією інвестиційних проектів з метою відродження слави курортної території: відкриття дитячого табору, санаторно-курортного комплексу, баз відпочинку, відновлення пляжів на березі річки Дністер, а також реалізацію Генерального плану рекреаційної зони в урочищі Червоногород Заліщицького району.
Назар Яворський, заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури запевнив, що департамент готовий до співпраці та сприятиме створенню туристичного продукту з метою його популяризації. Адже Заліщанщина об’єднує південний напрямок, а Заліщики є своєрідним туристичним центром
Велика увага була приділена також співпраці з Національним природним парком «Дністровський каньйон», який активно займається розвитком екологічного та пригодницького туризму. Михайло Шкільнюк, директор НПП «Дністровський каньйон», розповів про проведену роботу щодо розробки і маркування екологічних стежок, випуску друкованої продукції, облаштовування 3 стоянок на водному маршруті.
Михайло Башта, начальник відділу НПП «Дністровський каньйон», проаналізував сезон сплавів 2014 року, узагальнив проблеми, які мали місце у відносинах з організаторами сплавів, та прокоментував підходи Національного природного парку «Дністровський каньйон» щодо їх вирішення. Питання надання туристичних послуг на територіях національних природних парків чітко регламентовані законодавством України. Цей вид діяльності потребує неухильного дотримання правил безпеки, адже сплави по Дністру чи відвідання печер несуть певні ризики.
Досягнуто домовленості про надання управлінням розвитку туристичної інфраструктури сприяння у налагодженні співпраці із організаторами проведення сплавів по Дністру та проведення наради, присвяченій даній темі. Окрім того, управління допоможе НПП «Дністровський каньйон» у промоції туристичних пропозицій з організації послуг екологічного туризму.

P2182262P2182258P2182261


Для розробки туристичних продуктів району важливим є відвідання найвідоміших об’єктів туристичної інфраструктури та об’єктів, які мають інвестиційну привабливість, а Заліщицький район поряд з Кременецьким є лідерами в області по залученню внутрішніх інвестицій у розбудову закладів сервісного обслуговування для туристів, без перебільшення європейського типу.
Насамперед слід згадати с. Добрівляни. Гори, які оточують село з двох сторін в народі отримали назву Заліщицькі Карпати. Частини села Обіжева і Гукалі є надзвичайно привабливими для туризму. Тут діє туристично-відпочинковий комплекс «Мішин-Сіті», який пропонує відпочинок з комфортом, з безпекою та європейським рівнем обслуговування.

P2182285P2182269P2182267P2182281P2182305P2182311

Навіть у досвідченого туриста викличе захоплення придорожній мотель “Крайня хата” у с. Торське, адже тут можна відвідати повноцінний зоопарк, в якому живуть верблюди, ведмеді, вовки, лисиці, нутрії, ослики, прекрасний верховий кінь, різні породи овець, свиней. кіз, 2 левиці, різні види птиці. І це не повний перелік. Це прекрасний приклад впровадження на Тернопільщині дуже популярного у світі відпочинку на фермі, де міські жителі разом з дітьми можуть провести час за містом, спостерігаючи життя тварин.

P2182312P2182313P2182319P2182321P2182318P2182330


Окрім того, в урочищі Поросячка, неподалік Червоногородського каньйону реалізується інвестиційний проект з будівництва відпочинкового комплексу”. Після завершення робіт туристична інфраструктура Заліщанщини поповниться ще одним об’єктом, який надаватиме повний об’єм послуг насамперед для любителів риболовлі.

DSCN4281DSCN4280DSCN4282
Потенційно цікавою для туристів є й інфраструктура с. Синьків, яка відповідає європейському рівню надання послуг.
Незважаючи на складний час, Заліщицький район працює на перспективу, розвиває сервісну інфраструктуру, а управління допоможе у промоції туристичного продукту району, що сприятиме популяризації Тернопільщини як цікавого туристичного краю.