КРУГЛИЙ СТІЛ У НАЦІОНАЛЬНОМУ ЗАПОВІДНИКУ «ЗАМКИ ТЕРНОПІЛЛЯ»

Z 063З метою налагодження співробітництва з органами місцевої влади, державними та приватними структурами, напрацювання нових підходів до розвитку туристичної індустрії 3 березня у Національному заповіднику «Замки Тернопілля» відбулося засідання круглого столу по питаннях покращення туристичного обслуговування та збільшення кількості туристів в регіоні.


З метою налагодження співробітництва з органами місцевої влади, державними та приватними структурами, напрацювання нових підходів до розвитку туристичної індустрії 3 березня у Національному заповіднику «Замки Тернопілля» відбулося засідання круглого столу по питаннях покращення туристичного обслуговування та збільшення кількості туристів в регіоні. Участь у засіданні взяли заступник директора департаменту - начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назар Яворський, голова райдержадміністрації Юрій Горайський, генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура, представники тур операторів області та ЗМІ.
Учасникам засідання було запропоновано низку відеоматеріалів по замках Тернопілля , де кожен з представників туристичної галузі озвучив проблемні питання, сильні та слабкі сторони туристичних об’єктів та маршрутів по цих об’єктах. Кожен край є по своєму привабливим та унікальним починаючи з національних традицій і до туристично-атракційних принад, тому важливо докласти максимально зусиль щоб стати унікальними, впізнаваними не лише серед відвідувачів з різних регіонів України, а і для іноземних туристів, запозичувати європейський досвід у розбудові туристичної індустрії навколо об’єктів історичного туризму, створити туристичні кластери та розробити якісний туристичний продукт який продаватиметься, зазначив Назар Яворський.
Голова райдержадміністрації Юрій Горайський наголосив, що тільки активність органів влади, громадськості і представників бізнесу принесе позитивні результати , які стануть поштовхом для збільшення туристичних потоків.
Генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура запевнив, що вони відкриті для нових ідей та готові співпрацювати з представниками туристичного бізнесу та зазначив, що наразі уже ведеться робота по розробці заходів які сприятимуть покращенню туристичної діяльності в заповіднику. В приміщенні замку заплановано проводити тематичні уроки з історії, народознавства та краєзнавства, майстер-класи з писанкарства, ткацтва та гончарства, проводитимуться нічні екскурсії, виїзні церемонії, шиються нові костюми для працівників заповіднику, органний зал, який знаходиться в замку здаватиметься в оренду для проведення конференцій та круглих столів , а підземелля Збаразького замку планують облаштують під кав’ярню. Ми готові розвиватися та змінюватися щоб відповідати тим критеріям та стандартам обслуговування які шукає сучасний турист, наголосив Анатолій Маціпура.
Учасники засідання обмінялися своїми ідеями та обговорили низку пропозицій, що націлені на розвиток туристичної галузі краю - розвиток внутрішнього туризму, збільшення туристичних потоків, покращення якості туристичного обслуговування та залучення іноземних туристів в наш край.

Z 066Z 070N 012N 011N 013Z 065Z 073Z 076Z 078