КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «КЛАСТЕРНА МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ У МАЛИХ МІСТАХ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ»

N 016

За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу на тему «Кластерна модель розвитку туризму у малих містах Тернопільщини»


За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації 5 березня відбулося засідання круглого столу на тему «Кластерна модель розвитку туризму у малих містах Тернопільщини». Метою проведення засідання стало обговорення доцільності розвитку туризму в малих містах і селах Тернопільщини, туристичної інфраструктури області та створення туристичних кластерів (на прикладі реалізації спільного проекту Фонда Ганса Зайделя та Інституту врядування (м. Львів) на тему «Створення туристичних кластерів у малих містах Львівської області»). Участь у засіданні взяли заступник директора департаменту - начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назар Яворський, міські голови Збаража – Роман Полікровський, Борщова - Іван Башняк, Скалата - Наталія Станьковська, Бережан - Володимир Музичка, заступник голови Теребовлянської міської ради - Людмила Колісник, головний спеціаліст департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва - Олена Миколюк та керівник кластеру сільського зеленого туризму «Мальовнича Бережанщина» - Володимир Якимів.
На сьогоднішній день туризм - це туристичний продукт, який потрібно продавати. Переймаючи досвід європейських країн ми повинні розробити правильну маркетингову стратегію розвитку туристичних територій, досягнути високих міжнародних стандартів в розвитку індустрії розваг, гостинності, харчування та що найголовніше - здійснити кооперацію трьох гілок суспільства залучивши владу, бізнес та громадський сектор. Лише об’єднавши наші зусилля, створивши якісний туристичний продукт ми зможемо вийти з кризового становища та досягнути високого економічного розвитку, кожне місто чи селище має запропонувати саме ту родзинку, яка виділятиме його на фоні інших територій, зазначив Назар Яворський.
Одним із головних завдань - максимальна промоція територій для розвитку сільського туризму. Ми повинні знайти, що запропонувати, чим зацікавити сучасного туриста з великого міста. Для цього потрібно зібрати інформацію в довідниках, путівниках, наповнити інтернет - джерела, презентувати себе на виставках, організовувати фестивалі, робити все для того, щоб туристи хотіли побачити невичерпні багатства нашого краю, наголосив Якимів Володимир.
Обговоривши низку важливих питань, міські голови Тернопільщини прийшли до спільного висновку - маючи величезний потенціал, потрібно використати його для створення власного туристичного продукту і цим самим внести свій вклад в економічний розвиток регіону. Тернопільщина є однією із найперспективніших площадок для розвитку внутрішнього туризму і на сьогоднішній день майбутнє всієї галузі залежить саме від того, як ми використаємо те багатство, що уже знаходиться в наших руках.
В результаті проведення круглого столу учасники прийшли до висновку і підтримали ідею департаменту щодо необхідності створення асоціацій на всіх рівнях. «Це не остання наша зустріч в такому форматі. Сподіваюсь на вашу підтримку та розуміння, що без розвитку туризму в тому числі, громадам буде важко розвивати територію» - наголосив Назар Яворський.

N 017N 018N 021