НОВИНИ ІЗ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

velikobritaniya

Великобританія з 6 квітня збільшить розміри збору за оформлення віз та введе новий «медичний» збір для власників довгострокових віз, вартість звичайної туристичної візи виросте несуттєво повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.
Туристична віза терміном до 6 місяців подорожчає на 2 фунти стерлінгів - до 85 фунтів стерлінгів; вартість двох річної туристичної візи підніметься на 24 фунти - до 324 фунтів. Академічна віза подорожчає вдвічі : віза строком від шести місяців до року часу буде коштувати 162 фунти стерлінгів замість 83 фунтів. Короткотривалі навчальні візи перестануть бути безплатними , щоб їх отримати потрібно буде заплатити 85 фунтів стерлінгів. Візи представників міжнародного бізнесу і журналістів подорожчають несуттєво з 515 до 535 фунтів стерлінгів.
Найбільш неприємний сюрприз очікує власників довготривалих, навчальних, робочих віз на термін більше шести місяців. Їм прийдеться платити обов’язковий збір за користування послугами Національної системи охорони здоров’я , адже розмір збору буде чималим : 150 фунтів стерлінгів в рік для студентів і 200 - для всіх інших ( за винятком власників туристичних віз і певних категорій емігрантів). Покупка медичної страхівки не позбавить від необхідності платити «медичний» збір. Туристам ж навпаки, рекомендується мати при собі страхівку, тому що в разі її відсутності вони будуть платити за медичні послуги у Великобританії 150% їх вартості. Платити потрібно при подачі документів на візу. У випадку якщо вам буде відмовлено у видачі візи «медичний збір» автоматично повертається. Якщо ж віза була отримана, але її власник по тій чи іншій причині вирішив не їхати у Великобританію збір повертатися не буде. Нові правила розповсюджуються також на тих, хто продовжує візи у Великобританію.
Інформація з посиланням на джерело : http://kstnews.kz/news/world?node=21431