У ТЕРНОПОЛІ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ ЗА УЧАСТЮ ПОЧЕСНИХ КОНСУЛІВ

DSC 102112 травня у Центрі Євростудій Тернопільського національно економічного університету на запрошення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни відбувся круглий стіл в якому взяли участь генеральні та почесні консули 11 країн Європи, Азії та Латинської Америки, керівники Тернопільщини, зокрема мер міста Тернополя – Сергій Надал, голова обласної ради – Василь Хомінець, голови районів області, а також заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму – Назар Яворський.


Вітаючи почесних гостей, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна наголосив: «Для нас є важливою позиція тих країн, які сьогодні тут представлені на конференції, адже вони активно сприяють і допомагають нам в такий складний час, коли на Сході України триває війна. Я щиро дякую від імені Адміністрації Президента та Тернопільської ОДА за підтримку яку ви показуєте по відношенню до нашої держави зараз. Таке велике коло гостей, яке ми бачимо сьогодні говорить про те, що ми започатковуємо новий етап розвитку взаємовигідних відносин між нашими країнами та підприємствами. Ми починаємо йти назустріч один одному, адже сучасний цивілізований світ базується на тісній співпраці. Тернопілля продовжує відкриватися, показувати свою інвестиційну привабливість. Переконаний, що наш край буде надійними партнером у взаємовигідній міжнародній співпраці.
Після представлення роботи генеральних та почесних консульств, гостям показали презентацію «Відкрий Тернопільську область – інвестуй у нові можливості», в якій було представлено аграрний, туристичний та рекреаційний потенціал Тернопілля.
Ми зацікавлені в реалізації спільних проектів у сфері туризму, освіти, культури та економіки. На Тернопільщині уже діють підприємства, до яких залучені іноземні інвестиції. Запевняю, що Тернопільська ОДА стане першими союзниками у захисті прав цих підприємств, а також усіх тих, хто зацікавлений вести бізнес, створювати робочі місця та наповнювати місцеві бюджети у нашій області . Я особисто стану гарантом того, що бізнес, який працюватиме на Тернопільщині, діятиме безперешкодно і за європейськими зразками»,- підсумував вище сказане голова облдержадміністрації.

DSC 1005P5122675P5122674