ВІДБУВСЯ КОНКУРС «ВІДКРИЙ ДЛЯ СЕБЕ ТЕРНОПІЛЛЯ»

11424490 1650638011817710_2076308632_oВідбувся конкурс на кращий туристичний продукт від студентської молоді Тернопільщини, організований департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації.

На виконання пункту 6.13. заходів Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням сесії Тернопільської обласної ради від 31 жовтня 2013 року № 1474 та відповідно до пропозицій Громадської ради, що діє при департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму з метою визначення інноваційних, цікавих і креативних маршрутів з різних видів туризму, здатних привернути увагу туристів до Тернопілля, департаментом розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації був оголошений конкурс на розробку кращого туристичного продукту «Відкрий для себе Тернопілля». У конкурсі взяли участь студенти та учні навчальних закладів області, що здобувають фахову туристичну освіту ТНЕУ, Галицького коледжу ім. В. Чорновола, ТНПУ ім. В.Гнатюка, ТВПУ сфери послуг та туризму.
11 червня в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання організаційного комітету конкурсу на розробку кращого туристичного продукту «Відкрий для себе Тернопілля» та презентація турів авторами. До складу оргкомітету увійшли представники туристичної індустрії, бізнесу, влади та Громадської ради, яка діє при департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму.
У конкурсі взяли участь студентитаких навчальних закладів:
ТНПУ ім. В.Гнатюка
Бородай Наталя: «Загадкові місця Галицької магії»;
Гаврада Уляна: «Файні Тернопільські ночі»;
ТНЕУ
Стешин Вікторія: «Княжі вихідні»;
Галицький коледж ім. В. Чорновола
Довгань Христина: «Бережанський рай»;
ТВПУ сфери послуг та туризму
Махіброда Віра: «Креатив мовою ресторатора»;
Мілух Ігор: піший екологічний тур «Таємничими стежками Медоборів»;
Клачинський Віктор: велосипедний спелеотур «У пошуках Підземних таємниць Поділля»;
Звір Оксана: велосипедний тур «Дорогами Волині»;
Баньківська Мар’яна: велосипедний краєзнавчий тур «Кличуть гори Медобори»;
Сеник Лариса: організація і проведення сільського зеленого відпочинку у приватній садибі «Затишок»;
Байдак Христина: подієвий тур «Романтичний Weekend на Галичині».
Під час засідання членів організаційного комітету кожен автор розробленого туристичного продукту презентував його та давав відповіді на запитання фахівців туристичної галузі
Назар Яворський - заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури підвів підсумки зробленої роботи та подякував студентам за якісно виконані та представлені тури. «Ці проекти – це перші ваші професійні кроки до успіху. Коли ми ставили перед вами це завдання то прагнули привити почуття поваги та любові до рідного краю, його історії, культури, природи, звичаїв і традицій, розширити світогляд, збагатити творче мислення». Кращі роботи будуть відзначені нагородами відповідно до номінацій:
• культурно-пізнавальний;
• спортивно-оздоровчий (активний);
• релігійний (сакральний);
• екологічний (сільський зелений);
• тематичний (подієвий, патріотичний, гастрономічний тощо).
Члени оргкомітету, враховуючи те, що учасниками конкурсу виступили студенти та учні навчальних закладів, які роблять перші спроби і ще не мають практичного досвіду, дали рекомендації професійного характеру авторам, щодо запропонованих проектів туристичних продуктів, а також визначили кращі з них.
Переможців та учасників конкурсу чекають нагороди та подарунки.

P6112962P6112948P6112958