НОВИНИ ДЛЯ АВТОТУРИСТІВ ТЕРНОПІЛЛЯ

 008За дорученням голови облдержадміністрації Степана Барни у Монастириському районі на кордоні із Івано-Франківською областю підготовлено нову туристичну автостоянку. До реалізації такого проекту долучилися представники Департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, лісового господарства, дорожньої служби а також громада села, біля якого встановлювався паркінг.

Урочисте відкриття новоствореної стоянки відбулося 18 червня 2015 року.
«Якщо Тернопілля — туристична столиця України, то люди, які приїжджають сюди, мають відчувати себе максимально комфортно, — підкреслює Степан Барна. — Сьогодні ми працюємо над комплексною стратегією, що передбачає підсилення туристичної привабливості нашої області. До цього залучаються експерти, науковці, аналітики, провідні туроператори. Кожен з них має своє завдання й реальні терміни його виконання. Насамперед, необхідно відновити занедбані районні паркінги. Якщо ті взагалі відсутні на трасах, обов’язково встановлювати їх. У кожному районі повинна бути мінімум одна стоянка».
Обладнання місця тимчасового відпочинку автотуристів має компактне але необхідне обладнання: дві альтанки, декілька лавок а також смітник і туалет.
Окремо встановлені інформаційні щити з яких подорожуючі можуть дізнатися про туристичний потенціал області а також про туристичні новинки нашого краю. «Ми повинні запропонувати туристам усі можливі варіанти відпочинку на Тернопіллі, щоб кожному подорожуючому тут сподобалось і щоб хотілося приїхати ще не раз» - додав на відкритті Назар Яворський заступник директора департаменту інфраструктури, траспорту та туризму-начальник управління розвитку туристичної інфраструктури.
За доручення Степана Барни, такі а можливо і ще кращі автостоянки мають бути організовані у всіх районах.
Монастириський район на сьогодні найбагатший та найдосконаліший щодо обслуговування автотуристів. В межах району обладнано чотири різноманітних автопаркінги.
Окремо в області проводиться і рекламна компанія «Тернопілля – духовний центр України» ініційована головою обласної державної адміністрації Степаном Барною. «Дуже скоро туристичні інформаційні постери будуть розміщені в п’яти сусідніх з Тернопільщиною областях - сказав Степан Барна ,- цією роботою вже займається департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА» – добавив він.

 025 020 015