ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ, СПОРТУ ТА ТУРИЗМУ

Truskavec«Актуальні питання розвитку туристичної та курортної інфраструктури на прикладі Львівщини» така тема розглядалася нещодавно на виїзному засіданні комітету Верховної ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму у м.Трускавець що на Львівщині.

10 липня 2015 року в м. Трускавець, Львівської області відбулося виїзне засідання комітету Верховної ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Актуальні питання розвитку туристичної та курортної інфраструктури на прикладі Львівщини». У засіданні взяли участь народні депутати України, голова Львівської облдержадміністрації та голова Львівської обласної ради, мер міста Трускавець, представники наукових закладів, експертних установ серед державних органів влади, які займаються сферою розвитку туристичної галузі та курортів, громадських організацій, а також представник Тернопільської обласної державної адміністрації заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму - Назар Яворський, який виступив з презентацією на тему «Пріорітетні напрямки розвитку туризму на Тернопіллі», в якій було представлено туристичний та рекреаційний потенціал Тернопілля.
Розглянувши актуальні питання розвитку туристичної та курортної інфраструктури на прикладі Львівщини, було зазначено, що незважаючи на те, що розвиток туризму та курортів України є одним із пріоритетних напрямків розвитку економіки, на сьогоднішній день органами державної влади приділяється недостатньо уваги розвитку туристичної та курортної інфраструктури, сприянню залучення більшої кількості туристів до провідних курортів України. Також в ході обговорення було зазначено, що західні регіони України, зокрема прикордонні території, володіють унікальними туристсько-рекреаційними , природними лікувальними ресурсами та багатою екосистемою. Однак, регіональними програмами та стратегіями розвитку регіонів Західної України, існуючий ресурсний потенціал для розвитку туризму та курортів досі використовується неефективно.
З метою усунення перешкод та проблем неефективного використання туристично-рекреаційного потенціалу прикордонних територій західних регіонів України було рекомендовано винести на розгляд Верховної Ради України проекти Законів: про внесення змін до Податкового кодексу України ( стосовно сплати туристичного збору, курортного збору та збору з місця для тимчасового паркування транспортних засобів); про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження особливого режиму оподаткування для суб’єктів туристичної діяльності, що започатковують (sturtup) діяльність в сфері агротуризму, екоткризму, активного туризму, та інших інноваційних форм туризму; Верховній Раді України прискорити розгляд та прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» щодо розвитку сільського зеленого туризму, (реєстр. №2232а), поданого народними депутатами України Брензовичем В. І., Чижмарем Ю.В., Кіссе А.І., Бриченком І.В та озвучили ряд доручень для Кабінету Міністрів України.