"ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ - 2015"

og dzvony_lemkivschyny

Після однорічної перерви, пов’язаної з трагічними подіями в Україні, на Тернопільщині знову лунатимуть «Дзвони Лемківщини». Фестиваль, що відбудеться 1-2 серпня вже вшістнадцяте скликає гостей в урочище Бичова поблизу міста Монастириська.
Цьогорічне дійство особливе, оскільки саме в 2015 році виповнюється 70 років з початку примусового виселення лемків. Саме на цій трагічній даті й акцентуватимуть увагу на фестивалі, що зумовило часткову зміну його формату.
Програмою фестивалю передбачається чимало цікавих і пізнавальних подій, які дадуть гостям змогу поринути у самобутню культуру лемків, дізнатися більше про їхню трагічну долю.
Фестиваль став уже візитною картою Тернопілля, а тому збирає багато туристів не лише з різних регіонів України, а й з - закордону. Традиційними на цьогорічному фестивалі так і залишилися лемківська кухня, тематичні виставки, мистецьке, туристичне і спортивне містечка.
Запрошуємо представників туроператорів та сфери гостинності області взяти участь 1-2 серпня 2015 року, у XVI Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» та презентувати гостям та учасникам фестивалю туристичний потенціал області, а також запропонувати нові туристичні продукти та свої екскурсійні програми. Про свою участь просимо повідомити до 29 липня 2015 року в департамент розвитку інфраструктури. транспорту та туризму облдержадміністрації за тел. 43 35 39, 43 00 35.