ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО ПАРТНЕРСТВО ТА СПІВРОБІТНИЦТВО У ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ

DSC 0074

Підписання угод між областями відкриває нові можливості для співпраці та розвитку галузей. Тернопільська область має вже підписано дві і заплановано підписання ще п’яти міжобласних угод про партнерство та співробітництво у галузі туризму.


Поїздка до Закарпаття заступника директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА-начальника управління розвитку туристичної інфраструктури Назара Яворського була дуже успішною. Після презентації туристичного потенціалу Тернопільської області та проведення ряду переговорів Назар Яворський та директор КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради» Валерій Грищенко підписали угоду про партнерство та співробітництво у галузі туризму.
За умовами угоди, в подальшому, сторони будуть займатися спільно розробкою і реалізацією транскордонних проектів, в першу чергу між країнами Карпатського регіону (Україна, Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща, Чеська Республіка, Сербія, Австрія). Окрім цього, планується об'єднання зусиль задля залучення коштів на реалізацію спільних проектів, результатом виконання яких є посилення ролі регіонів у транскордонному співробітництві.
Також в угоді передбачено взаємне фінансування спільних програм, що збільшить потужність заходів та можливості залучення більшої кількості учасників з подальшою популяризацією в ЗМІ декількох областей.
«Ця Угода є передумовою і підставою для подальшої співпраці наших областей тому й очікуємо позитивних результатів від запланованої співпраці» - на завершення сказав Назар Яворський.

DSC 0076DSC 0039DSC 0077