Благословенне Тернопілля

– Я сподіваюся, що саме завдяки таким заходам ми сформуємо добрий приклад популяризації нашого краю І я хотів би сказати, перефразовуючи слова Кеннеді – не питай, що зробило для тебе Тернопілля, а спитай себе, що ти зробив для Тернопілля, – говорить голова Тернопільської ОДА Степан Барна.


У столиці в «Українському домі» 14 лютого 2017 року наша область представила проект «Благословенне Тернопілля». Захід відбувся за підтримки Тернопільської обласної ради, обласної державної адміністрації, Тернопільської міської ради та регіонального представництва ICC Ukraine.
Ідея заходу виникла недавно і тому до його підготовки залучили представників різних сфер діяльності нашої області. Тут був огляд експозицій етно-культурних, духовних та туристичних особливостей Тернопільщини, виставки art-буків та картин кращих митців краю, презентації навчальних закладів, книговидавців, виробників харчової продукції тощо і це ще не увесь список того, що представили тернополяни у столиці нашої країни.
Найбільшою та яскравою була експозиція туристичного потенціалу адже на ній представлялися основні туристичні багацтва краю. «Активний туризм», «Спелеотуризм», «Замки та палаци» а також «Подієвий, фестивальний туризм» - такими були наші локації на яких працювали представники кожного напрямку. Багато цікавого та незвіданого показали гостям заходу
Загалом захід “Благословенне Тернопілля” спрямований на популяризацію Тернопільщини на всеукраїнському рівні. Його відвідали не лише запрошені гості, а це представники різних посольств світу, депутати, підприємці із Києва та Тернополя, також були і звичайні відвідувачі, яких зацікавив Тернопільський край.
Такий захід високо оцінили і керівництво: «Така масштабна презентація краю у Києві є важливим поштовхом для самореалізації Тернополя і Тернопільської області», зазначив Степан Кубів — перший віце-прем’єр-міністр України.

 

Останнє редагування 17.02.2017

Поширити