Інформаційні вказівники

Розвинути туристичний потенціал нашого краю відтепер дозволять і нові туристично-інформаційні дорожні знаки. Сьогодні на Кременеччині відбулась презентація перших двох таких вказівників в області, які встановили в рамках Програми розвитку туризму на 2016-2020 роки. Один з них розташований на в’їзді в Кременець з боку Рівненської області, другий – зі сторони Тернополя.

«Зараз питання знаків є надзвичайно актуальним. Багато областей України намагаються встановлювати спеціальні туристичні вказівники і наш край не є винятком. Тому ми розпочали реалізацію цієї ініціативи з міста Кременця. Як відомо, траса Дубно-Тернопіль є стратегічною, адже через неї проїжджає надзвичайно великий потік людей на відпочинок в Буковель. Тому, з метою привернення уваги транзитних туристів і для розвитку туристичної інфраструктури і були встановлені такі дорожні вказівники», - наголосив начальник відділу туризму Тернопільської ОДА Назар Яворський.

Особливістю встановлених інформаційно-туристичних знаків є їхній великий формат. Також, на них зображено найвизначніші історико-культурні об’єкти Кременеччини разом їхніми назвами. Найменування цих пам’яток нанесені на вказівники спеціальною світло-відбивною плівкою, що дозволить бачити їх навіть в темноті. Це допоможе максимально популяризувати для автомандрівників туристичні об’єкти нашого краю.

Поширити