Маланка-2017

Святкування Маланки походить від стародавнього, ймовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем — це також день преподобної Меланії (Меланки, Маланки, Миланки).

Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини, які в народі так і називають — гостини Меланки. В українській народній традиції дохристиянський та християнський обряди об'єдналися у свято Меланки.

 

Така давня історія свята має і своє продовження у Тернопільській області. Так щороку у Борщівському районі в с.Горошова проводиться чи не одне із найбільших свят області. А тепер їм на допомогу прийшли і сусіди із с.Устя, які також мають гарні традиції маланкування.

Завітавши на справжній карнавал народного мистецтва ви маєте змогу відчути себе учасником святкування Старого-Нового року із усіма традиціями.

Розширення історії святкування Маланки на Тернопіллі дає можливість сформувати позитивний туристичний імідж області адже подієвий туризм є найцікавішим та найпривабливішим для туристів. Правильно складені програми дають змогу постійно відчувати себе у вирі свят.

Два роки поспіль у Заліщицькому районі в с.Синьків також проводиться свято Маланки і щороку воно набирає розголосу та творчого розмаху.

Подаємо календар та розклад святкувань:

13 січня 2017 року Борщівський р-н

с.Устя – початок заходів о 17:00

с.Горошова – початок заходів о 20:00

14 січня 2017 року Заліщицький р-н

с.Синьків – початок заходів о 12:00

Ласкаво просимо на нові емоції від Тернопілля

Останнє редагування 11.01.2017

Поширити