Трьохденний Туристичний Форум Тернопілля 2018

Трьохденний туристичний форум Тернопілля – 2018 відбувся з 22 по 24 листопада. Перший день проходив у Тернополі, другий у Чорткові, третій - ТК «Мішин-Сіті», що в Заліщиках.


На туристичний форум зїхалися гості з усієї України. Захід спрямований розвивати та популяризувати туризм на Тернопільщині. До участі у форумі запрошені представники державних органів, обєднаний територіальних громад, місцевих органів самоврядування, навчальних закладів. У виступах спікерів розглядалися важливі питання , які особливо є важливими для розвитку територій.
- Ми поділили програму форуму на 3 дні, щоб була можливість розказати, і показати нашим гостям увесь потенціал туристичної Тернопільщини , - розповідає начальник відділу туризму облдержадміністрації Ростислав Яцків.
- У перший день було обговорення актуальних питань з найвідомішими практиками та оцінювання можливостей власного розвитку, а в наступні 2 дні відбувся огляд туристичних обєктів.
- Розпочали Туристичний форум Тернопілля з дискусійних панелей «Брендування територій», «Контроль екскурсійної діяльності як основа національної безпеки». Про просування турпослуг в інтернеті доповідали представники Асоціації незалежних блогерів України. Наступні два дні майданчиком форуму стали міста Чортків і Заліщики. Тут увагу зосередили на подієвому туризмі, де йшлося про помилки та пошук партнерів у проведенні заходів. Говорили також про організацію та створення власного туристичного бізнесу. Розглянули й джерела фінансування турпроектів. Прикметно, що своїм досвідом у цих справах ділилися чимало практиків.
- Окрім виступів і дискусій, учасники форуму, звісно ж, мали змогу оглянути деякі туристичні об’єкти краю, як-от: замки в Микулинцях і Теребовлі, архітектурний центр Чорткова, печеру Вертеба, жертовний камінь і печерний храм у с. Монастирок Борщівського району, помилуватися панорамою м. Заліщики. У Тернополі на них чекав музей ретроавтомобілів. Під завісу форуму обговорили ще тему правильного контенту та його просування у соціальних мережах.
-
- За словами начальника відділу туризму облдержадміністрації Ростислава Яцківа, такий форум на Тернопіллі мають намір організовувати щорічно. Сподіваються, що вже наступного року він матиме статус міжнародного. Почати ж новий рік планують з відкриття туристичного сезону. За доброю традицією, цей захід відбудеться в Борщівському районі під час народного карнавалу — святкування Маланки.

Останнє редагування 06.08.2019

Поширити