«ТУРИЗМ У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Univer.1У Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка відбувся круглий стіл «Туризм у Тернопільській області: реалії та перспективи».

У Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка відбувся круглий стіл «Туризм у Тернопільській області: реалії та перспективи», у якому взяв участь заступник директора департаменту - начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА Назар Яворський. Організатор заходу - кафедра географії України і туризму ТНПУ. Участь у засіданні круглого столу взяли Василь Баб’юк, директор Західноукраїнської туристичної компанії «Тіс-тур», Оксана Стоянова, завідувач методичним відділом Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, студенти 5 курсу спеціальності «Туризм».
Назар Яворський привітав майбутніх працівників туристичної галузі з Всесвітнім днем туризму та Днем туризму в Україні, розповів про Туристичну біржу праці, яка працюватиме впродовж трьох днів 1-3 жовтня в рамках роботи Міжнародного туристичного салону «Україна 2014» (UITM’2014) у м. Київ.
Начальник управління розвитку туристичної інфраструктури ознайомив присутніх зі Стратегією розвитку туризму в Тернопільській області, зокрема проаналізував розвиток різних видів туризму на Тернопільщині. Він зазначив, що іноземних туристів найбільше цікавить подієвий (фестивальний) туризм, а пріоритетним на сьогодні в області залишається паломницький туризм. Паломницькі тури користуються попитом цілий рік і охоплюють різні соціальні категорії туристів-паломників. Недооціненими на Тернопільщині є такі види туризму як: діловий, медичний та екологічний.
Назар Яворський у своєму виступі зазначив, що актуальним на даний час є залучення позабюджетних коштів та проектно-грантові роботи. Велика увага приділяється промоції області. Він закликав студентів до співпраці, адже тільки об’єднаними зусиллями науковців, органів влади та громадськості можна досягнути якісно нових результатів.
Про рівень підготовки та практичний досвід, який необхідний для працівника туристичної сфери розповів Василь Баб’юк. Він закликав студентів бути активними, ініціативними не боятися труднощів, які неодмінно будуть виникати у роботі, цікаво проводити дозвілля та самостійно організовувати різноманітні пішохідні та вело-екскурсії, щоб більше дізнатися про свій рідний край.
Оксана Стоянова розповіла про роботу Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, в якому виховують юних туристів, вчать їх техніці безпеки, правилам поведінки на природі. Навички та знання, здобуті гуртківцями, допомагають їм бути організованими, вміти приймати правильні рішення в екстремальних ситуаціях, творчо підходити до вирішення поставлених завдань, в майбутньому впливають на вибір професії саме в туристичній галузі. Діти беруть участь у різноманітних туристичних заходах, змаганнях по спортивному орієнтуванню, скелелазінню, водному туризму, пішохідних та велотурах.
Ольга Заставецька, д.г.н., професор, завідувач кафедри географії України і туризму, розповіла про підготовку туризмознавців у ТНПУ ім. В.Гнатюка, та висловила надію, що співпраця з управлінням розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА та туристичними підприємствами області допоможе студентам здобути більше практичних знань та підвищити свій кваліфікаційний рівень.

Univer.2Univer.3Univer.4