РОБОЧА ПОЇЗДКА У КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОН

P2062072Нещодавно працівники управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації здійснили робочу поїздку у Кременецький район, який є лідером з просування місцевого туристичного бренду на загальноукраїнському туристичному ринку.


6 лютого працівники управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації побували у Кременецькому районі, який активно займається просування місцевого туристичного бренду під назвою «В магії Кременця - сила України».
Кременецький район по праву вважається форпостом туризму Тернопільщини, адже саме тут поступально розвивається туристична інфраструктура і спостерігається постійний потік туристів до найцікавіших туристичних об’єктів.
Метою поїздки було налагодження співробітництва з місцевою владою, державними та приватними структурами, напрацювання нових підходів до розвитку туристичної індустрії краю.
Розпочалася поїздка із наради у Кременецькій районній раді, в які взяли участь представники райдержадміністрації, міської ради, Кременецько-Почаївського ДІАЗу, НПП «Кременецькі гори» та туроператори району.
Назар Яворський, начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації, зазначив, що Кременецький район є лідером з розвитку в’їзного туризму, саме тут знаходиться п’ята частина усіх закладів розміщення області і туристи мають можливість одержати комплекс необхідних послуг у різному ціновому сегменті.
Напередодні початку туристичного сезону, враховуючи непростий для турбізнесу час, який переживає Україна і Тернопільщина, вкрай важливим є вироблення спільних підходів до просування області на українському та міжнародному ринку. Зараз не час конкурувати, департамент виступає за об’єднання всіх зацікавлених у розвитку туризму та закликає до роботи на спільну справу.
Андрій Смаглюк, голова Кременецької районної ради висловив готовність співпрацювати і узагальнив основні проблеми, які неможливо вирішити на районному рівні. Зокрема, для збільшення кількості туристів на Кременеччину потрібна підтримка у розміщенні біг-бордів на трасі Київ-Чоп про основні об’єкти відвідування району, а також ремонт дороги до Замкової гори та інших важливих туристичних об’єктів. На даний час не вирішені проблеми екскурсійного обслуговування туристів місцевими фахівцями туристичного супроводу ,що потребує внесення змін до законодавчої бази.
Представник НПП «Кременецькі гори» розповіла про міжнародну співпрацю з національними природними парками Республіки Польща, популяризацію Кременецьких гір під брендом Малі Карпати, розробку нових продуктів з екологічного туризму: апітуризм, фітотуризм, парапланеризм, велосипедні екскурсії тощо.
Вадим Микулич, директор Кременецько-Почаївського ДІАЗу розповів про основні проблеми з розбудови інфраструктури на Замковій горі, які гальмують розвиток цієї території. Плани із створення нових туристичних продуктів на базі об’єктів, які входять у ДІАЗ, (зокрема комплексне облаштування Замкової гори, проведення фестивалів «Нескорена фортеця» та «Стара фортеця» є системними і дали б змогу збільшити популярність Кременця серед туристів, однак за відсутності фінансування та різкого зменшення відвідувачів, ці плани відтерміновуються.
Окремою темою розмови було обговорення представлення області на міжнародних виставкових заходах.
Особливо важливою є Міжнародна виставка UITT 2015 «Україна – подорожі і туризм», яка відбудеться в Києві 25-27 березня 2015 року, основними темами якої є єкотуризм і подорожі по Україні. Рекомендовано Кременецько-Почаївському ДІАЗу і НПП «Кременецькі гори» розробити спільні маршрути для представлення на виставці.
За підсумками робочої поїздки на Кременеччину досягнуто домовленості про спільне представлення Тернопільщини на виставкових заходах та зміну формату представлення туристичного продукту району.

P2062066P2062071P2062069P2062084P2062083P2062088