БУКЛЕТ «ЧУДОТВОРНІ ІКОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ»

Ikony2

Туристичний буклет «Чудотворні ікони Тернопільщини» презентовано під час брифінгу начальника управління розвитку туристичної інфраструктури, департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА Назара Яворського, що відбувся 16 лютого.


Туристичний буклет «Чудотворні ікони Тернопільщини» презентовано під час брифінгу начальника управління розвитку туристичної інфраструктури, департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму ОДА Назара Яворського, що відбувся 16 лютого. Участь у брифінгу також взяв автор ідеї та упорядник буклету Олександр Малашевський.
Як повідомив Назар Яворський, туристичний буклет «Чудотворні ікони Тернопільщини» містить унікальну інформацію про історію походження 25 чудотворних ікон, молитви до святих, які на них зображені, та храми у яких вони знаходяться.
«Видання якісно оформлене. Ми вважаємо, що воно на часі, оскільки релігійний та паломницький туризм найбільше в попиті, - зазначив він. – За багату релігійну та історичну спадщину Тернопільщину часто називають «маленьким Єрусалимом». На території області збереглися унікальні дерев’яні та кам’яні храми, печери відлюдника, джерела з цілющою водою. Багато храмів шанобливо зберігають мощі святих та чудотворні ікони, саме вони спонукали до видання буклету. Крім того, що він має духовне значення, видання приверне увагу до населених пунктів, де знаходяться ікони. Є у буклеті карта Тернопільщини, на якій позначено місця, де знаходяться святині».
Як підкреслив Назар Яворський, буклет популяризуватиме духовний потенціал області та сприятиме розвитку сакральних пам’яток.
За словами автора ідеї та упорядника буклету Олександра Малашевського, особливо цінним у буклеті є його пізнавальна, духовна і водночас об’єднуюча роль, оскільки згадані чудотворні ікони належіть до храмів різних конфесій.
«Про духовні об’єкти, які є на Тернопільщині буде цікаво дізнатися не лише місцевим жителям, а й паломникам зі всієї України, - зауважив Олександр Малашевський. – Спочатку у буклеті розміщена Тернопільська чудотворна ікона Божої Матері, потім - ікони паломницьких центрів області, далі - Язловецька та інші. Зорієнтуватися допоможе зміст. Придбати буклети можна в туристичних магазинах, готелях. Ціна орієнтовно 30 гривень».
За словами Назара Яворського, у буклеті наявна інформація про заклади для відпочинку і харчування, які знаходяться поблизу святинь.

Ikony3IkonyIkony4