ВИВЧАЄМО ДОСВІД БАВАРІЇ

20150227 120331

Нещодавно у Львові відбувся ознайомчий семінар проекту Фонду Ганса Зайделя та ГО «Інститут врядування» на тему «Створення туристичних кластерів у малих містах Львівської області».


27-28 лютого у Львові відбувся ознайомчий семінар проекту Фонду Ганса Зайделя та ГО «Інститут врядування» на тему «Створення туристичних кластерів у малих містах Львівської області».
Метою проекту є ознайомлення керівників малих міст і сіл з принципами організації туристичних кластерів в Баварії та створення передумови розвитку туристичних кластерів у малих містах через розробку туристичних маршрутів і планування туристичних кластерів.
Завдяки співпраці управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської облдержадміністрації з Фондом Ганса Зайделя, досягнуто домовленості про участь представників Тернопільської області в семінарі проекту.
Тернопільщину представляли Заліщицький міський голова Володимир Бенев’ят, Збаразький міський голова Роман Полікровський та заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації Назар Яворський.
Першого дня були підняті та обговорені теми щодо сучасного стану і тенденцій розвитку туризму в малих містах, доцільності розвитку туризму в малих містах і селах, туристичної привабливості для розвитку туризму у містах і селах з метою визначення нашого потенційного туриста та охарактеризування туристичних кластерів як інструменту розвитку місцевої економіки.
Другого дня експерт д-р Юрген Вальхсьхьофер ознайомив учасників семінару із розвитком туризму в малих містах Баварії на прикладі туристичного кластеру південної Баварії «Романтична Франконія».
В ході дискусії, запитань та відповідей учасників семінару, д-р Юрген Вальхсьхьофер спробував змалювати практичний бік створення туристичних кластерів малих міст і сіл Львівської та Тернопільської областей.
Експерт проекту та модератор семінару Анатолій Чемерис підсумував роботу дводенного семінару та запропонував учасникам провести аналіз своїх територій з метою напрацювання ідей щодо створення туристичних продуктів, проводячи оцінку сильних та слабких сторін своїх територій.
«Абсолютно все залежить від нашої активності. Розвиток територій не має рецепту і не потрібно обмежувати свою фантазію в створенні туристичних продуктів. Завдяки кооперації ми зможемо розробити якісні туристичні продукти, в розвиток та промоцію яких потрібно інвестувати, пам’ятаючи, що розвиток туризму – це інвестиція в економічний розвиток регіону» - підсумував начальник управління розвитку туристичної інфраструктури облдержадміністрації Назар Яворський.
В продовження даної теми в Тернополі заплановано провести круглий стіл на тему «Кластерна модель розвитку туризму у малих містах Тернопільщини».

2015 0227_1017_272015 0227_1018_072015 0228_0936_38