Різдво по-тернопільськи

Протягом різдвяних свят, 6-9 січня, на Тернопільщині побували близько двохсот туристів з Донецької, Черкаської, Дніпропетровської та Київської областей.

/

Як повідомили у Тернопільському обласному ЗАТ по туризму та екскурсіям «Тернопільтурист», група школярів, що приїхали на святкування з Красноармійська Донецької області, мали змогу ознайомитися з різдвяними традиціями Тернопільщини, відвідати Свято-Успенську Почаївську лавру, а також побувати на головній ялинці області та оглядовій екскурсії по місту Тернополю.


МП «Просвіта» організовувало дозвілля для туристів з Кривого Рогу Дніпропетровської області, які перебували 7-9 січня на Тернопільщині. Гості відвідали Почаїв, Свято-Духівський Скит, Джерело Святої Анни, Богоявленський жіночий монастир міста Кременця. Різдвяними колядками та щедрівками гостей привітали учні Почаївської музичної школи.


ФОП Дука В.М. знайомив туристів з Київської та Черкаської областей з традиціями святкування Різдва на Борщівщині. Гості відвідали Монастирок, Скалу-Подільську, Чортків, а також взяли участь у колядуванні.


За словами начальника управління з питань туризму Тернопільської облдержадміністрації Володимира Болєщука: приїзд туристів зі східних, центральних областей на святкування різдвяних свят - це хороша традиція, що зміцнює зв’язок між східними та західними регіонами країни, сприяє глибшому пізнанню та вивченню культурних і духовних надбань.

/Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації